Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Son Dakika Haberi.. Yarısı Bizden kampanyasına nasıl başvurulur 2023?

Son Dakika Haberi.. Yarısı Bizden kampanyasına nasıl başvurulur 2023?

TOKİ tarafından düzenlenen kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasının başvuruları başladı. İşte kampanyaya dair tüm detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Cansev Temuçin - TOKİ tarafından başlatılan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"nın detayları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı.

Evini yenilemek isteyenler için farklı fırsatlar sunan “Yarısı Bizden” kampanyasına başvurular başladı. Başvuruların başlaması nedeniyle Bakan Kurum, sosyal medya hesabından projeye ilişkin ayrıntıları duyurdu. İşte herkesin merak ettiği kampanyaya dair tüm detaylar..

Kampanyaya nasıl başvuru yapılır?

26 Nisan 2023 Çarşamba günü başlayan “Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

“Yarısı Bizden” kampanyasının son günü ne zaman?

Bugün başvuru işlemlerine başlanan “Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm kampanyasının son günü 29 Mayıs 2023 olarak açıklandı. Evlerini yenilemek isteyen vatandaşlar o tarihe kadar e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

İşte Yarısı Bizden kampanyası işleyiş süreci

Bakan Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada kentsel dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasına başvuru yapıldıktan sonraki süreçte yaşanacak sürece dair de bilgiler verdi. Buna göre;

Adım 1 - Mülk sahibi 26 Nisan-29 Mayıs tarihlerinde e-Devlet üzerinden başvuru yapacak.
Adım 2 - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak.
Adım 3 - Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek.
Adım 4 - Ruhsat alma süreci başlayacak.
Adım 5 - Binanın boşaltılmasıyla TOKİ tarafından başlatılacak süreçte en geç 2 yıl içinde inşaat tamamlanacak, bu süreçte 10 bin 500 lira taşınma ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacak.

Kampanyaya dair merak edilen tüm bilgiler yarisibizden.gov.tr adresinde yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *