Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Sinan Ateş'in ailesine saldırıda çarpıcı iddia: 3 bin lira için yapmış

Sinan Ateş'in ailesine saldırıda çarpıcı iddia: 3 bin lira için yapmış

Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş Davası’nın son duruşmasının görüldüğü gün Sinan Ateş'in ailesine yönelik saldırının 2 kişi tarafından azmettirildiğini iddia etti. Saymaz, saldırının 3 bin TL karşılığında gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada Saniye Ateş'i hedef göstermesi sonrası Sinan Ateş'in ailesine yönelik gerçekleştirilen saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı. 

Devlet Bahçeli, Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada Saniye Ateş'i hedef göstermişti. Bahçeli, Saniye Ateş için "Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak bir hanımefendiye asla yakışmayacaktır. Herkes haddini bilsin! Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'nin hedef almasının ardından davanın açıklanmasına bir saat kala bahçede bir kişi Sinan Ateş'in ailesine saldırıda bulunmuştu.

Gazeteci Saymaz, Halk TV'deki yazısında saldırıya dair dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. 

Saymaz'ın iddiasına göre Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç, yanında eşi, annesi ve kız kardeşi ile bahçede bir masada oturduğu ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’la sohbet ettiği esnada Mertcan Kılıç adlı saldırgan, Kazanç’ın arkasından yaklaşarak, boynundan tutup çekti. Kazanç’ın eşi müdahale edince Kılıç, ona da vurdu. Saldırgan, kendisini engellemek için yeltenen Ateş’in diğer ablası Sevda Ateş Yörükoğlu’nu yere düşürüp sürükledi. Polis tarafından gözaltına alınan Kılıç, kadına karşı basit yaralama suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

3 bin tl karşılığında saldırmış

Bu arada Kılıç’ı azmettirdikleri iddia edilen Servet Bozkurt ve Ümit Özdağ yakalandı. Öte yandan iki kişinin Kılıç’a 3 bin TL verdiği iddia edildi. Kılıç’ı taksiyle cezaevine getiren Bozkurt ve Özdağ’ın saldırıyı telefonla kaydettikleri savunuluyor.

Saymaz'ın aktardığına göre; Bozkurt, ifadesinde Kılıç’ı mahalleden tanıdığını, o gün Sincan F Tipi Cezaevi yerleşkesine aynı araçla geldiklerini iddia etti. Bozkurt, Kılıç'a para verdiğini ancak azmettirme niyetinin olmadığını söyledi. 

İddiaya göre azmettirdikleri iddia edilen olan diğer bir kişi Ümit Özdağ ise olay günü Bozkurt’un “Cezaevine para yatırmaya gideceğim” dediğini ileri sürdü.İki kişi yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme tedbiri konarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *