Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Sinan Ateş davasında flaş gelişme: Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal'ın duruşma tarihi belli oldu

Sinan Ateş davasında flaş gelişme: Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal'ın duruşma tarihi belli oldu

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada yaşanan yeni gelişmede dosyası ayrılan 2 sanığın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. Buna göre Mustafa Ensar Aykal ve Serdar Öktem 6 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada flaş bir gelişme yaşandı. Dosyaları ayrılan avukat Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Amiri komiser Mustafa Ensar Aykal'ın duruşma tarihi belli oldu.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada, telefon şifrelerini vermedikleri için dosyaları ayrılan Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal, 6 Şubat 2025'te hakim karşısına çıkacak.

Mahkeme, tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal'ın tahliye talebini, mevcut delil durumuna göre sanık yönünden kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların mevcudiyeti, atılı suç için kanunda öngörülen ceza miktarı gözetildiğinde kaçma şüphesinin bulunması sebebiyle reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Diğer sanık Serdar Öktem'in ise yurt dışı yasağı olarak uygulanan adli kontrol tedbirinin devamına hükmedildi. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 22 sanığın yargılandığı davada karar duruşması 2 Ekim'de yapılırken sanıklar avukat Serdar Öktem ve dönemin Ankara Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürmeye yardım', Aykal hakkında ayrıca 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasına karar verilmişti.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *