Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Ali Örek kimdir? TUSAŞ'a saldıran Rojger kod adlı terörist Ali Örek kim, kaç yaşında, öldü mü?

Ali Örek kimdir? TUSAŞ'a saldıran Rojger kod adlı terörist Ali Örek kim, kaç yaşında, öldü mü?

Ankara'da bulunan TUSAŞ'a saldırı gerçekleştiren Rojger kod adlı Ali Örek'in kim olduğu merak ediliyor. TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında 5 kişi şehit olurken, 22 kişi yaralanmıştı. Etkisiz hale getirilen 2 teröristin kimliği açıklandı. Peki Ali Örek kimdir? TUSAŞ'a saldıran Rojger kod adlı terörist Ali Örek kim, kaç yaşında, öldü mü?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

Tusaş'a saldıran teröristlerden birisinin PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Pek çok vatandaş gelişmeler sonrası “PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek kimdir, öldü mü?” sorularını merak ediyor. Peki Ali Örek kimdir, öldü mü?


TERÖRİST ALİ ÖREK KİMDİR?


Tusaş'ın Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısında, kalite kontrol görevlisi olarak çalışmakta olan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan hayatını kaybetmişti. 

Olay sonrası saldırıyı gerçekleşiren teröristlerin, Kahramankazan'daki Arslan Taksi Durağı'na bağlı bir araca binip, Murat Arslan'ı öldürdükten sonra cesedini aracın bagajına gizlediği ifade edilmişti.

Terörist Ali Örek'in kod adının Rojger olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı yapan teröristlerden ikisinin kimliğinin tespit edildiğini ve erkek olanın PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu açıkladı. Ayrıca saldırının sonrasında MİT ve TSK, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi ve toplamda 47 terörist mevzisini imha etti.

Ankara'daki TUSAŞ saldırısında şehit verilen 5 vatandaşın katili olan teröristlerden birinin, PKK üyesi olduğu öğrenilen Rojger kod isimli Ali Örek olduğu belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *