Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Genel 'Elektriğe büyük zam göründü': '200 liralık fatura 500’e çıkacak, 10 milyon konut abonesi etkilenecek'

'Elektriğe büyük zam göründü': '200 liralık fatura 500’e çıkacak, 10 milyon konut abonesi etkilenecek'

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun aldığı kararı duyurdu. Babuşçu, 5 bin kw tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacağını ve 200 liralık faturanın 500 lirayı bulacağını söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Enerji ve Piyasası Düzenleme Kurulu'nun aldığı kararı paylaştı.

"Elektriğe "büyük" zam göründü" ifadeleriyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun aldığı kararı paylaşan Babuşçu, 5 bin kw tüketimi olan konutlar ve ticarethanelerin sübvansiyonlu elektrik kullanamayacağını ve bunların mevcut durumda 200 TL olan faturasının katlanarak 500 lirayı bulacağını söyledi. 

10 milyon civarında konut abonesi etkilenecek

Şenol Babuşçu şunları söyledi:

ELEKTRİĞE GİZLİ ZAM... Elektriğe "büyük" zam göründü. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu dün önemli bir karar aldı.

"Son Kaynak Tedarik Tarifesi" limitleri yenilendi. Yeni Tarife, elektrikte belirli bir tüketim limitinin üzerinde olan abonelerin, devlet sübvansiyonu olmaksızın gerçek maliyetler üzerinden elektrik kullanmasını düzenliyor.

EPDK kararı uyarınca konut aboneleri için geçerli limitler 1 Ocak 2025'ten itibaren yıllık 5 bin kilovatsaate (kw) indirildi. Buna göre yıllık 5 bin kw tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak. Bu gruba girenler tedarikçisini bulacak, elektriğini satın alacak. Bunların mevcut durumda, örneğin 200 TL olan faturası katlanacak ve 500 TL civarına çıkacak. Ülkemizde yaklaşık 45 milyon konut elektrik abonesi var. Bu durumdan abonelerin % 20'si yani 10 milyon civarında konut abonesi etkilenecek..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *