Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Ara
Damga Ekonomi Kart kullanımı artış gösterecek

Kart kullanımı artış gösterecek

Geçtiğimiz üç yılda mobil cihazların küresel e-ticaret içindeki payı artarken, bu değişim ödeme sistemlerini de etkiledi. Küresel Ödeme Trendleri 2022 raporunda, küresel e-ticaretin yüzde 48,6’sında dijital cüzdanların kullanıldığı belirtildi. Ayrıca raporda, nakit kullanımının 2025’e kadar yüzde 9,8’e gerileyeceği öngörüldü

Okunma Süresi: 2 dk

Son yıllarda dikkate değer bir ivme kazanan ödeme sistemi teknolojileri, enflasyon ve resesyon ikileminde kalan küresel ekonomik göstergelere rağmen 2022’de de gözde endüstrilerden biri olmayı başardı. Bu trendin yükselişinde ise e-ticaret lokomotif görevi üstlendi. Küresel Ödeme Trendleri 2022 Raporu’nda geçtiğimiz yıl mobil e-ticaretin masaüstü e-ticaretin önüne geçtiği belirtilirken, 2025’e kadar e-ticaret satışlarının küresel ticaret içindeki payının yüzde 12 olacağı tahmin edildi. E-ticaretin yükselişi nakit ödemelerin büyük ölçüde rafa kalkmasıyla sonuçlanırken, dijital ödemelerdeki yükseliş, kredi kartlarını da geride bıraktı.  Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Sipay CEO’su Semih Muşabak, “Merkez bankalarının şahin politikaları ve uluslararası finans otoritelerinin ekonomik görünüme ilişkin yorumları ekonomide bir dönüşüme işaret ediyor. Bank of America ekonomistlerinin dünyanın ekonomik açıdan bir paradigma değişiminde olduğuna dair yorumlarını doğrulayan bu gelişmeler, ödemeleri zamandan, mekandan ve hiyerarşiden kurtaran yenilikçi çözümlere ihtiyacı destekliyor” dedi.   


Dijital cüzdanlar kullanılıyor

Küresel Ödeme Trendleri 2022 Raporu’nda kartlı alışverişlerin dünyanın önde gelen 40 pazarında azaldığına dikkat çekilirken, küresel e-ticaretin yüzde 48,6'sının dijital cüzdanlar kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi. 2025'e kadar bu payın yüzde 53'e kadar genişleyebileceğini söyleyen Semih Muşabak, “Bu durum 3 yıl sonra her 2 e-ticaret işleminin birinde mobil cüzdan kullanılacağını gösteriyor. Ayrıca nakit kullanımının 2025’e kadar yüzde 9,8’e gerileyeceği tahmin ediliyor. Nakit kullanımının azaldığı ve kartlı alışverişlerin yükseldiği bir dönemin hayalini kurarken, tüketicilerin gündelik yaşamda ihtiyaç duyduğu finansal hizmetlere 7 gün 24 saat erişmesini olanaklı kılan dijital cüzdanlarla yeni bir çağ başlıyor. Dijital Cüzdan çözümleri yalnızca son kullanıcıya değil, kurumsal müşterilere de hitap ediyor. Sipay olarak geliştirdiğimiz Bireysel ve Kurumsal Dijital Cüzdanlarımız, para transferi, alışveriş ve toplu para gönderimi hizmetlerini erişilebilir kılarak, herkesin üç adımda finansal sisteme dahil olmasının önünü açıyor” ifadelerini kullandı.  

DHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *