Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Parçalı az bulutlu
8°
Ara
Damga Ekonomi Fuarın gözdesi LTF TREYLER: Türkiye'nin en hafif tankeri

Fuarın gözdesi LTF TREYLER: Türkiye'nin en hafif tankeri

Mersin'de düzenlenen Lojistik Fuarı'nda iş insanı Latif Şimşek'in sahibi olduğu LTF TREYLER firması öne çıktı. Türkiye'nin en hafif tankerini üreten firma, katılımcıların yoğun ilgisin çekti

Okunma Süresi: 3 dk

“Yükünüzü hafifletmeye geliyoruz” sloganıyla yola çıkan LTF TREYLER firması, Mersin'de düzenlenen Lojistik Fuarı'na damgasını vurdu. Genç ve başarılı iş insanı Latif Şimşek'e ait olan firma, Türkiye'nin en hafif tankerini üreterek farkını ortaya koydu. Fuarda yoğun bir ilgiyle karşılaşan firmanın sahibi Şimşek, “Cnr Expo Mersin Lojistik Fuarı'nda Türkiye'de bir ilk olan en hafif tankerimizin tanıtımını gerçekleştirdik. İş dünyasınki yatırımcılar ve şirketler de kıymetli bir ilgi gösterdi. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Farkımızı ortaya koyduk

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Posta Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, Gazeteci Alev Gürsoy Cimin ve İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı (İGD) Mehmet Mert'i de fuarda ağırlayan Latif Şimşek, “Her biri çok kıymetli isimler. Bizim fuarda gerçekleştirdiğimiz lansmana ve tüm ülkeye tanıttığımız Türkiye'nin en hafif tankerine de önemli bir ilgi gösterip, bilgi aldılar. LTF TREYLER olarak farkımızı ortaya koyduğumuz verimli ve başarılı bir fuarda bulunmanın haklı gururu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.


Türkiye öncü oluyor

Treyler üretiminde Türkiye'nin öncü olduğunu ve LTF TREYLER firmasının da bu alanda önemli bir bayraktar olduğunu da anlatan Şimşek, “Yerli üreticiler talebin yaklaşık yüzde 80’ini karşılıyor. Bu ürünler dışarıdan ithal edilseydi 750 milyon dolar döviz çıkışı olacaktı. Türkiye, Almanya ile Avrupa’nın treyler üssü olmaya aday. Sadece ulaşılan adetlerle değil, farklı model üretiminde, rekabetçi maliyetlerle Avrupa’nın treyler üssü olarak emin adımlarla ilerliyoruz. Kalite açısından Avrupa standartlarına uygun üretim yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 700 milyon dolar ihracat yapıldı. Ama bu çip krizi olmasaydı 1 milyar dolarlık hedefi aşmış olacaktık” şeklinde konuştu.

Maksimum değerde üretim

Yaptıkları çalışmalara ilişkin de bilgi veren Şimşek, “Daha önceden yurtdışından ithal olarak gelen birçok ürünü LTF Treyler olarak üretiyoruz. ADR’li tehlikeli madde taşımaya yarayan tanker treyler, gıda tanker treyler ve kuru yük serisi treyler üretimi yapmaktayız. Tüm ürünlerimizde otomasyon kaynağı kullanmakta ve devrilmeye karşı maksimum değerlerde üretim yapmaktayız” diye konuştu.


LTF TREYLER örnek oluyor

LTF TREYLER'in ürettiği Türkiye'nin en hafif tankerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan usta gazeteci Oral Çalışlar da hem şirketin hem de Mersin'in söz konusu yatırımlarla Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Çalışlar, “Bir aile mesleği olan lojistik alanına yenilikler yaparak katkıda bulunmak isteyen Latif Şimşek, bu fuara Türkiye’nin en hafif tankerini üretmenin heyecanıyla katıldı. “LTF Treyler” firması da onun yeni atılımlarındandı. Tanker taşımacılığı denince bunun ne kadar karmaşık ve kendisini yenileyen bir alan olduğunu, bu fuarı Latif’le birlikte dolaşırken öğrenmiş bulunuyorum. Tehlikeli madde taşımacılığını düzenleyen bir ADR mevzuatı bulunuyor. ADR Türkiye’nin imzaladığı bir uluslararası sözleşme. Eskiden tankerler arasında ayrım yapılmaz her türlü madde su, benzin, gıda aynı tankerlerle taşınırdı. Şimdi ADR mevzuatına uymamak mümkün değil. Aslında tehlikeli maddelerin vasıflarına göre faklı korunma, saklanma ve taşıma kuralları yürürlükte. Sağlık açısından çevreyi korumak, doğayı korumak açısından hepsinin ayrıştırılması, faklı koşullarda taşınması gerekiyor. Türkiye bu alanda epeyce mesafe almış durumda. Mersin, genç bir şehir. Büyüyen limanıyla, tekstil, tarım ürünleri alanında artan ihracat potansiyeliyle, başarılı belediye başkanıyla, diğer illere örnek olacak bir gelişme izliyor” açıklamasını yaptı.



MEHMET MERT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *