COVİD-19 salgını tedbirleri kapsamında çevrimiçi ortamda düzenlenen ödül töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin afet yönetimi kategorisinde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nın ‘Yaşadığım Alanlar Depreme Hazır’ Projesi ve Sosyal Sorumluluk Projesi Kategorisinde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Kadın Danışma Merkezleri’ Projeleri, seçici kurul tarafından alanlarındaki en iyi projeler olarak belirlendi. Tüm dünyayı olumsuz şekilde etkileyen salgının zorlayıcı koşullarına rağmen Tekirdağ halkı için hizmet ve proje üretmeyi kesintisiz bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce Altın Karınca Belediyecilik Yarışmasında yine afet kategorisinde en başarılı proje ödülünü almıştı. Ayrıca kurumsal hizmet kalitesini, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı modelinde Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi ile taçlandırmıştı.
Kadın Danışma Merkezleri Projesi
Kadınların katılımcı, üretken, kendi kendine yeterli hale gelmesi ve sorunlarla baş edebilmelerinin sağlanmasına katkı vermek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa ilçelerine kurulan kadın danışma merkezleri, 1 Eylül 2016 tarihinden bu yana hizmet veriyor. Kadına yönelik her türlü şiddet, taciz ve istismarın önlenmesi, ortadan kaldırılması, koruyucu tedbirler alınması ve gerekli sosyal destek sistemlerinin oluşturulması amacıyla çalışmalar yürüten kadın danışma merkezleri, kadını ekonomik açıdan güçlendirmeye yönelik faaliyetler de yürütüyor. Kadın Danışma Merkezlerinde, kurulduğu günden bugüne dek 8 bin 22 kişiye yüz yüze, pandemi döneminde ise 2 bin 284 kişiye telefonla psikososyal destek verildi.
Yaşadığım Alanlar Depreme Hazır
Yaşadığım Alanlar Depreme Hazır projesi ile deprem tehlikesinin çok yüksek olduğu ülkemizde yaşanabilecek risklerin önceden anlaşılması ve meydana gelebilecek büyük bir deprem sonrasında can ve mal kaybının azaltılması adına vatandaşlarda farkındalık yaratmak ve bilinçlendirmek amaçlanmaktadır. Projenin uygulandığı günden bugüne dek il genelinde yaklaşık 150 bin civarında vatandaşa deprem simülasyon tırıyla eğitimler verildi. Eğitimlerde, mekânlarda bulunan materyallerin sabitlenmesinin önemi anlatıldı ve vatandaşların yaşadıkları ortamı olası depreme karşı daha güvenli ve hazır hale getirebilmeleri amaçlandı.
Albayrak teşekkür etti
Ödül töreni sonrasında konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Projelerimizin ödüllerle taçlanması bizleri oldukça mutlu ediyor. Bugün de 2 ödül birden aldık. Vatandaşlarımızın hayatına dokunan projeleri hayata geçiriyor olmak bizim için gurur verici. Bir yandan halkımızın can ve mal güvenliğini korumaya yönelik tedbirleri alırken, bir yandan da sağlıklı bir toplum inşa etme ilkesiyle sosyal projeler gerçekleştiriyoruz. Güzel Tekirdağ’ımızı daha yaşanılabilir bir kent haline getirme ilkesiyle hizmetlerimize devam edeceğiz. Projelerde emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
İRFAN DEMİR