Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Yerel Haberler Huzur tiyatroda

Huzur tiyatroda

Sanatla Terapi Derneği Başkanı Yalçın Özbek, huzurevi sakinleriyle gençleri aynı sahnede buluşturdu. 90 yaşındaki Bahriye teyzenin hayatının konu edildiği Terk-i Saadet oyunuyla birlikte tiyatronun iyileştirici etkisinin ön plana çıktığını anlatan Özbek, “Biz huzurun ve mutluluğun tiyatroda olduğunu gösteriyoruz” dedi

Okunma Süresi: 2 dk

Bahçelievler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde huzurevi sakinleriyle gençleri bir araya getiren Sanatla Terapi Derneği Başkanı Yalçın Özbek, iki buçuk yıldan beri devam eden sürecin ayrıntılarını Damga'ya anlattı. “Biz tiyatroyla birlikte insanların hayatlarına dokunuyoruz” diyen Özbek, “Bu noktada huzurevi içerisindeki insanlar için de büyük bir motivasyon kaynağı oluşturuyoruz. Buradaki genç arkadaşlarımız da kendilerinden yaşça epey büyük insanlarla buluşma imkanı buluyor” ifadelerini kullandı.

24 kişilik bir ekip
Tiyatro ekibinin 24 kişiden oluştuğunu da belirten Özbek, “Sahnede ise toplam 16 arkadaşımız var. Bunların içerisinde Bahriye teyze ki ben ona Bahriye Sultan derim o ve Arif amcamız var. Oyunumuzda Bahriye teyze ve Arif amcanın geçmişteki hayat hikayelerinden bir parça ve onların yaşamlarının harmanı şeklinde sahneleniyor. Her ikisinin oyundaki gençlik yıllarını buradaki genç arkadaşlarımız canlandırıyor finali ise Bahriye teyze ve Arif amcayla birlikte yapıyoruz” dedi.

Gençler bana güç veriyor
Tiyatro ekibinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bahriye Teyze ise gençlerin kendisine büyük bir güç verdiğini belirterek şöyle konuştu; “Ben sahnede gençlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Neredeyse torunum yaşında çocuklarla aynı sahneyi paylaşmak bana olumlu bir güç veriyor, ekstra bir motivasyon sağlıyor. Burada bizi ayağa kaldıran ve bu işin içine dahil eden Yalçın'a ise sihirbaz diyebilirim. O sihirbaz sayesinde bizler buradayız ve sahnelerdeyiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *