Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Yerel Haberler 'Cumhuriyetin 100. Yılı' Ekim ayı boyunca kutlanacak

'Cumhuriyetin 100. Yılı' Ekim ayı boyunca kutlanacak

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından her yıl Bursa halkının katılımı ile coşku ile kutlanan Cumhuriyet kutlamaları başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Aydın Demir
Okunma Süresi: 2 dk

Her sene 29 Ekim’de bir dizi etkinlik ile kutlanan ve binlerce kişinin katıldığı Bursa Nilüfer Belediyesi’nin Cumhuriyet kutlamaları bu sene Cumhuriyetin 100. Yılına özel Ekim ayı boyunca devam edecek.

Bursa Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılını Ekim ayında özel bir organizasyon ile kutlayacak. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, tüm Bursa halkının katılımının beklendiği etkinlik programını Halk Evi’nde düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Kutlamalar 1 ay boyunca sürecek

Kutlamalar 1 Ekim günü Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda Bursalı 100 müzisyeninin oluşturduğu büyük orkestra konseri olan “Bursa’nın müzisyen yüzü” etkinliği ile başladı. 6 Ekim’de rap müzik sanatçısı Güneş, 20 Ekim günü Büyük Ev Ablukada grubunun konserleri ile coşku devam edecek. 11 Ekim’de keman virtüözü Cihat Aşkın konser verecek. 10 Kasım’da Nida Ateş ve Oda Orkestrası ‘Fikrimin İnce Gülü’ konserinde Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirecek.

607992-617689c341ee3-1280x846.jpg

Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü ve ardından Teoman konseri

29 Ekim günü her sene Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda gerçekleştirilen geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü yapılacak ve ardından hastane alanında sanatçı Teoman ve sürpriz sanatçıların katılacağı bir konser verilecek.

'Kütüphane Günleri Etkinlikleri' yapılacak

100. yıl etkinleri kapsamında 21-28 Ekim tarihleri arasında her gün farklı kütüphanelerde çeşitli söyleşi ve atölyeler ve 17-18 Kasım tarihinde de Kurtuluş Savaşı’nın Türk edebiyatına nasıl yansıdığının konu edileceği ‘Edebiyat Savaşta’ 100. Yıl Kütüphane Buluşmaları ile ‘Kütüphane Günleri Etkinleri’ gerçekleştirilecek.

Çeşitli 'Spor Etkinlikleri' düzenlenecek

Spor alanında da çeşitli etkinliklerin yapılacağı organizasyonda 6 Ekim’de Fadıllı Havacılık ve Doğa Sporları Merkezi’nde Cumhuriyet Üni Uçuş Günleri, 8 Ekim’de Nilüfer Kent Konseyi organizasyonu ve 100 bisikletçinin katılımıyla Uluabat Gölü çevresinde 50 kilometrelik bir Cumhuriyet Bisiklet Turu, 25 Ekim’de Okullar Arası Cumhuriyet Koşusu, 28 Ekim’de Cumhuriyet Squash Turnuvası düzenlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *