Organizasyon Evi Beylikdüzü’nde gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 40 otistik çocuk ve ailesi katıldı. Çocukların doyasıya dans edip eğlendiği baloda gönüllü fotoğrafçılar sayesinde tüm anlar ölümsüzlüğe kavuşturuldu. 8 gönüllü fotoğrafçı tüm çocukların geleceğe güzel bir anı bırakması için özel fotoğraflar çekti.
Farkındalığa sahip olun
Samyeli Engelsiz Yaşam ve Engelsiz Siniz Vakfı Kurucu Başkanı Bahattin Demir, "Otizm, spektrum bozukluğu, doğuştan var olan ve genellikle bireyin yaşamında 0-3 yaş arasında fark edilen gelişimsel bir bozukluktur. Günümüzde gittikçe yaygınlaşan otizme ilişkin farkındalığın artırılması bakımından bu günün önemini kavrayıp bu özel çocuklarımızın eğitimi, geleceğe hazırlanmaları ve yeteneklerinin toplumumuzla paylaşabilmelerinin yolu açılmalıdır. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, herkesi bu farkındalığa sahip olmaya çağırıyoruz. Bu etkinliği düzenlememizin de temel amacı budur. Bu başarının arkasında yüzlerce isimsiz kahraman var. Başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm gönüllüler büyük bir teşekkürü hak ediyor. Emeği geçen herkese tüm çoçuklarımız adına teşekkür ederim" diye konuştu.
Otizm hakkında bilgi verdi
Doğuştan gelen ve gelişim bozukluğu olarak bilinen Otizm hastalığı hakkında bilgilendirici sunum yapan Dil Konuşma Terapisti Aslı Efeoğlu ise "Otizm, çocuğun çevresi ile yeterince sosyal ilişkiler kurmaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve kalıplaşmış davranış biçimlerine sahip olması ile betimlenen bir hastalıktır" dedi. Efeoğlu, ailenin gelir durumu, yaşam biçimi ve eğitim düzeyi ile otistik bozukluklar arasında herhangi bir bağ olmadığını vurguladı. BARIŞ KIŞ