Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Yaşam Kurbanda çektirdiğiniz kıymaları böyle saklayın! Tam 1 yıl bozulmuyor!

Kurbanda çektirdiğiniz kıymaları böyle saklayın! Tam 1 yıl bozulmuyor!

Kurban Bayramı’nda kesilen etlerin bir kısmı kıyma olarak kullanılmak üzere çektirildi. Peki çektirilen bu etler nasıl saklanmalı? İşte yanıtı…

Okunma Süresi: 2 dk

Cansev Temuçin - Kurban Bayramı’nda kesilen etlerin doğru biçimde paketlenmesi ve saklanması da büyük önem taşıyor. Kesilen etleri buzluklarına ve derin dondurucularına uygun şekilde yerleştirmek isteyen vatandaşlar bu konuda çeşitli araştırmalar yapıyor. Peki kurbanlık etlerden çektirilen kıymalar nasıl saklanır? Doğru kıyma saklama yöntemleri nelerdir? Daha uzun süreli kullanmak için hangi püf noktalara dikkat etmek gerekir? İşte tüm merak edilen soruların cevapları…

Buzdolabının buzluk bölümünde veya ayrı derin dondurucuda saklanmasına rağmen en çabuk bozulan ürünlerden olan kıymaları doğru biçimde saklayarak bir yıla yakın bir süre kullanmaya devam edebilirsiniz. Doğru muhafaza edilmediği takdirde çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabilen kıymaları en uygun sıcaklıkta saklamanız gerekiyor.

Düşük sıcaklıkta buzlukta veya derin dondurucuda saklanan kıymalar daha uzun süre taze kalmaya devam eder. Ancak derin dondurucuya kıymaları yerleştirmeden önce birkaç püf noktasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Kurbanlık kesildikten sonra kıyma haline getirilecek etlerin en geç 24 saat içerisinde çekilmesi gerekiyor. Çekilen kıymaların ise bozulma süreleri daha öne çekildiği için oldukça kısa bir süre içerisinde paketlenip uygun koşullarda muhafaza edilmeye başlamanız öneriliyor. Bu nedenle, kurbanlık etlerden çekilen kıymalarınızı ilk olarak uygun porsiyonlara ayırmanız tavsiye ediliyor. Bu sayede istediğiniz kadarını kullanabilir, yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz.

Bazı paketleri daha büyük bazılarını ise küçük ebatlarda hazırlayarak her türlü ihtiyacınıza uygun kıymaları buzluğunda saklamış olabilirsiniz.

Öte yandan kıymalarınızı derin dondurucunun en soğuk rafında saklayabilirsiniz. Böylece derin dondurucunun kapağını başka ürünleri almak için açıp kapattığınız kıymalar bu ısı değişiminden etkilenmez.

Ayrıca kurbanlık etten çekilen kıymayı çözdürürken daha rahat etmek için düz bir biçim verebilirsiniz. Böyle hem daha az yer kaplamış olurken hem de çözülmesi daha kolay olur.

Çektirdiğiniz kıymaları hava almayan özel poşetlere özenle yerleştirerek saklama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kıymaların hava ile temasını engellemek bu noktada büyük önem taşır.

Pratik bir kıyma saklama metodu ise paketlerin üzerine tarih yazmaktan geçer. Böylece kıyma paketini ne zaman derin dondurucuya koyduğunuzu bilebilir, kullanım önceliğini ona göre ayarlayabilirsiniz.

Tüm bu hususlara özen göstererek paketlediğiniz kıymalarınız her ne kadar uygun koşullarda saklansa da altı aydan fazla derin dondurucuda tutmayarak tüketmeniz tavsiye edilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *