Yerli turizmin en önemli igli alanlarından biri haline gelen Doğu Ekspresi hakkında bilgiler araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarla biletlere ilginin daha da artması rezervasyonu imkansızlaştırıyor.
Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte turizm açısından son dönemde önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın desteğiyle kentin şu anda hak ettiği yere geldiğini belirten Doğanay, "Kars'taki turizmi 12 aya yayarak yaz aylarında bu tren olayını canlı tutmak istiyoruz. Şu anda şubat ayına kadar Kars'ta yer yok, otellerimiz doldu.
Kars'ta turizm 12 ay nasıl yapılır, ona doğru gidiyoruz. Kars ve bölgeyi turizmde bir numara yapmaya çalışacağız." diye konuştu.
YER BULMAK ÇOK ZOR
Kars Oteller ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer de Doğu Ekspresi trenine ilginin artmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, "Bir zamanların hüsranlı ve sıkıntılı olan Kars yolculukları artık yerini maceraya, keyfe bırakmış. Bu dönemde Kars'a gelen Doğu Ekspresi trenlerinde yer bulmak çok zor, sefer ve vagon sayılarının artmasına rağmen insanlar yer bulmakta zorluk çekiyor." ifadelerini kullandı. Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş da Bakan Ahmet Arslan'ın talimatıyla son günlerde Doğu Ekspresi treniyle bölgeye gelmek için yoğun ilgi gösterildiğini, bunun turizm açısından sevindirici olduğunu söyledi. Yolculardan Handan Kavalcı da keyifli ve güzel manzaralarla dolu yolculuğun ardından Kars'a ulaştıklarını dile getirerek, çok güzel karşılandıklarını anlattı.
Doğu Ekspresi'nde neler yapılır?
Trende lokantalar mevcut. Buralarda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Tuvalet ihtiyacınızı karşılamak için steril tuvaletler mevcut. Yataklı kopartlarda uyuyabilirsiniz. Ancak bunun için yataklı bilet almanız gerekmekte. İnternet bağlantısı bulunmamakta.
Kars’ın Meşhur Yemekleri
- Hörre
- Feselli
- Yaprak Mantı
- Gagala
- Bozbas (Piti Kebabı)
- Kök Ispanak Çorbası
- Umaç Helvası
- Un Çorbası
- Kars Böreği
- Lokma (Lokum)
- Tencerede Şiş Kebap
- Evelik Aşı
- Kuymak
- Katmer
- Arnavut Ciğeri
- Hangel (Mantı)
- Kete
- Sulu Köfte
- Sebzeli Et
- Erişte Pilavı
- Haşıl
- Lalanga Tatlısı
- Un Helvası
- Erişte Aşı
- Kuzu Etli Pilav
- Ekşili Et
- Nezik
- Tandır Kaz Çekmesi
- Kesme Çorba
- Hasuda