Berrin Yeşiltepe - Her geminin kendine has özellikleri vardır, ancak neredeyse hepsinin ortak noktası, su altında kalan kırmızı bir diptir. Bu gemilerin her biri farklı bir amaca hizmet ediyor ancak bu ortak kabulün nedenlerine gelin biraz daha yakından bakalım.
Gemi yolculuğu sırasında çeşitli zorluklarla karşılaşır
Bu problemler arasında, algler ve kabuklu deniz hayvanları gibi çeşitli su organizmaları ve ayrıca şüpheli olmayan gemilere saldırarak bir tür biyokontaminasyon yaratan solucanlar bulunur. Ayrıca bu kirlilik gemiyi yavaşlatacak ve o yönde daha fazla yakıt kullanacaktır.
19. yüzyıla kadar gemiler gözenekli organik bir malzeme olan ahşaptan yapılıyordu, ancak yaygın inanışın aksine 19. yüzyıl gemileri tamamen demir ve çelikten yapılıyordu. Çeşitli canlı ve canlıların gemiye verdiği zararların asıl sebebi tahtadan yapılmış olmasıydı.
Bu, dünyanın her yerindeki tersaneler ve nakliye şirketleri için önemli bir endişe kaynağı olan anti-fouling'in yolunu açtı. Bu nedenle geminin su yüzeyine bakan kısmına bakır veya bakır oksit boya uygulanmış, geminin alt kısmı bakır ile kırmızıya boyanmıştır.
Biyositleri herhangi bir renkle karıştırmak artık mümkün olsa da, çoğu denizci geleneği sürdürmek için gemilerini kırmızıya boyuyor
Özetle, bu koruyucu tabakanın oluşumu, gemiyi gövdenin dibine yapışan deniz yaşamından korur ve ağırlaşmasını ve bitki örtüsünden zarar görmesini önlemeye yardımcı olur.
Yine, gövdeye sürtünmeyi artıran ve tekneyi yavaşlatan herhangi bir şey takılırsa, o deniz aracı daha fazla yakıt tüketecek ve bir koruma katmanına ihtiyaç duyacaktır.
Ayrıca geminin pruvasındaki sayıların çoğunlukla beyaz boya ile dikey olarak yazıldığını fark etmişsinizdir
Bu rakamlar, denizcilerin bu gemide ne kadar yük olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Başka bir deyişle, güvertede ne kadar çok kargo varsa, geminin su seviyesi o kadar düşük ve görüntülenen sayı o kadar yüksek olur. Bu ayrıca yolculuk için gereken yakıtı hesaplarken de yardımcı olur.
Kontrast açısından, denizin kırmızı rengi kolayca tanınabilir, bu da helikopterlerin acil bir durumda müdahale etmesine olanak tanır.