Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Ara
Damga Gazetesi Yaşam Bağışıklığı güçlendiriyor, toksinleri söküp atıyor!

Bağışıklığı güçlendiriyor, toksinleri söküp atıyor!

Son yıllarda ismi sıklıkla duyulan glUtatyonun vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Dışarıdan takviye olarak da alınabilen glutatyonun hangi besinlerde bulunduğu açıkladı.

Okunma Süresi: 2 dk

Glutatyon, insan vücudunda birçok hücre tarafından sentezlenen mucizevi bir doğal hazine olarak tanımlanıyor. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz glutatyonun yaptıklarına baktığımızda vücudun temizlik görevlisi gibi çalıştığı görülüyor.

İltihaplanmayı önlüyor

Güçlü bir anti-oksidan olan glutatyon bir yandan bağışıklık sistemini güçlendirirken bir yandan da bedende biriken ağır metallerin, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor ve iltihaplanmanın önüne geçiyor. Düzenli yemek yapılan bir mutfakta temizlik ne kadar önemliyse hücrelerin temizliği için de glutatyon o kadar önemli...

Glutatyonun önemine dair konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salim Balin konu hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

Beslenme alışkanlıkları seviyeyi düşürüyor

Yaşlandıkça vücudun glutatyon üretme yeteneği azalıyor. Bu durum da çeşitli hastalıklara ve sağlık sorunlarına karşı bedeni savunmasız bırakıyor. Alkol tüketimi, fast-food, junk-food beslenme alışkanlıkları glutatyon seviyelerini hızlıca düşürür.

Glutatyon doğal yollarla nasıl alınır?

Kükürt molekülleri içeren glutatyonunun vücuttaki doğal üretimine yardımcı olmak için kükürt oranı yüksek yiyecekler tüketebilirsiniz.

Glutatyon hangi besinlerde var?

İşte içerisinde glutatyon bulunan o besinlerin listesi: Lahana, karnabahar, turp, sarımsak, soğan, yumurta,kuşkonmaz, avokado, ıspanak, bamya, karnabahar, domates, havuç, Brüksel lahanası, pırasa, kabak, maydanoz, kırmızı pancar, zerdeçal, tarçın, kakule, keten tohumu, deniz yosunu ve kimyon. Bu besinlerin bir kısmı glutatyon üretimini desteklerken bir kısmında da glutatyon kaynağı açısından oldukça zengindir.

Uykunun önemi

Öte yandan yetersiz uyku da glutatyon seviyelerini olumsuz etkiliyor. Düzenli olarak yeterince dinlenmek ise mevcut seviyelerin artmasına yardımcı oluyor. Ayrıca yapılan çalışmalarda orta yoğunlukta yapılan günlük 30 dakikalık tempolu yürüyüşlerin ve egzersizlerin de glutatyon seviyelerine olumlu katkı sağladığı görülüyor.

Damardan glutatyon desteği

Özellikle bazı hastalıklarda süreci keskin bir şekilde yönetmek ve tersine çevirmek için damardan glutatyon desteği alınabileceği de belirten uzmanlar, söz konusu hastalıkları sıraladı. Bu hastalıkların başında ise; şeker hastalığı, parkinson, alzheimer, haşimato hastalığı ve karaciğer yağlanması geliyor.

Glutatyon artışı için en etkili yöntem, damar yoluyla glutatyon tedavisi almak olduğunu belirten uzmanlar, ağız yoluyla alınan takviyelerin yeterince işe yaramadığını belirtiyor.

Merdiven altına dikkat!

Damar yolu takviyesi alırken ise mutlaka güvenilir merkezlerden almanız ve Eczacı odaları vasıtasıyla getirtilen glutatyonların kullanıldığından emin olmanız tavsiye ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *