Daha önce soy ağacı için fazla yüklenme sebebiyle arızaların yaşandığı E-Devlet'in ardından bu kez de MSB sitesi çöktü. Milyonlarca vatandaşın oluşturduğu trafiğe dayanamayan serverların ardından çalışmayan web sitesi yeniden aktifleştirildi. Şehit listeleri yayınlandı ama bir kez daha aynı son yaşanadı. Peki Milli Savunma Bakanlığı sitesinden şehit sorgulama işlemleri nasıl yapılır?
Geçtiğimiz haftalarda turkiye.gov.tr adresi üzerinden erişime açılan soağacı sisteminde büyük yoğunluk yaşanmıştı. Bu sabah saatlerinden itibaren soy sorgulamanın yanı sıra şehit listesi de aranmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008'de "Şehit Tespit Projesi" kapsamında Osmanlı'nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşımıştı. Vatandaşlar ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB'nin sitesinde yer alan 'Şehit Listesi'ne giriyor.
Sistemde 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 İstiklal Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.
ŞEHİTLER OLANLARIN LİSTESİNİ ÖĞRENMEK İÇİN;
Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bu hizmete erişebilmek için ilk olarak http://msb.gov.tr/Personel/SehitleriListele adresini ziyaret edin. Karşınıza çıkan pencereden sizden istenilen tüm bilgileri girerek ulaşım sağlayabilirsiniz.