Günde yaklaşık 20 kilometre yol yürüyen ve hayata hep pozitif bakan 76 yaşındaki Hasan Eraslan Yıldırım'ın hayatı öğretmenlikle başlayıp sporla devam etmiş. Okuduğu yıllarda abisi boksla igilenirken, Yıldırım'ın içinde hep bir boks yapma merakı varmış. Abisini bu konuda başarısız gören Yıldırım o dönemleri şöyle anlatıyor, “Abim boksördü, pek başarılı bir boksör olduğunu söyleyemem. Bir de ben deneyeyim dedim ve lise 2'de Ring İhtisas Kulübü'nde boksa başladım. 60 kiloda birinci oldum. Ardından üniversiteler 60 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. 2005 yılında ise boks antrenör kurslarına katılarak boks antrenörü belgesi aldım.”
Yaşamım sağ gözüm
Boks yaptığı dönemde antrenman sırasında sol gözünü kaybettiğini söyeleyen Yıldırım, “Bu arada boks yaptığım dönemde Balkan Şampiyonası için milli takım kampına da çağrıldım ancak sınavlarım nedeniyle katılamadım. Milli boksör Eraslan Doruk ile antreman yaparken sol gözüme bir darbe aldım ve yapılan kontrollerde retina yırtıkları olduğu tespit edildi. O zamanlar kask diye bir şey yoktu, kıran kırana antrenman yapıyorduk ve birbirimize girmiştik. Atnrenör de araya girmek istedi. Bir anda gözümün içine cam kırıkları dolmuş gibi hissettim. Üç kez göz ameliyatı oldu ama malesef sol gözümü kaybettim. Yaşamım sağ gözüm diyebilirim” ifadelerini kullandı.
İçimde ukde kaldı
Öğretmenlik yıllarına da değinen Yıldırım, “Öğretmenlikte yeterince iyi bir öğretmen olmaya çalıştım ama o zamanlar eziklik vardı. Ben bazı köy okullarına yardımda bulunmak istemiştim ama okul müdürümüz buna taş koydu. Bana ikaz belgesi gönderdi. Böyle sıkıntılar yaşıyorduk. Sporda da halen içimde bir ukde kaldı. Daha iyi olabilirdim. Gazete dağıtıcılığında, sürekli bana sorarlar bu belediyenin gazetesi midir? Bölgede aktif çalışan, belediyeye ait olmayan bir gazete olduğumuzu söylüyorum. İnsanların ilgisi bu şekilde artıyor. Pandemi süreci gazete aboneliğini de etkiledi” dedi.
Değru kullanılmıyor
Teknolojinin gençleri olumsuz yönden etkilediğini söyleyen Yıldırım, “Bazıları teknoloji yüzünden gazete okumak istemiyor. Ben sosyal medya da gerekenleri takip ediyorum diyerek abonelik istemiyor. Ama insanlarımızın çoğu teknoloji fayda açısından kullanamıyor. Gazete dağıttığım zamanlar, çoğu gencimiz telefona daldığından dolayı önüne bakmaksızın, bana çarpıyor ve bunu fark etmiyor bile. Gençleri olumsuz yönden çok etkilediğini düşünüyorum. Teknolojiyi doğru ve faydalı kullanmak gerekiyor” diye konuştu.
KUŞLARLA SOHBET ETMEYİ SEVERİM!
İşini severek yaptığını belirten Yıldırım, mesleği hakkında şöyle konuştu, “Düşünün, yer altında madenler var ve biz o madenleri çıkarmazsak insanlar onlardan faydalanamaz. Bende işimi öyle görüyorum. Eğer ki bu gazeteleri insanlara ulaştırmazsam köşe yazılarını, haberleri nasıl okuyacaklar? Ben bu şekilde değerlendiriyorum. İşimi seviyorum ve halen Beylikdüzü'nde gazete dağıtımı yapmaya devam ediyorum. Gazete dağıtırken engelliler derneği için mavi kapakları çantamın içinde topluyorum ve ay sonunda onları muhtarlığa teslim ediyorum. Kuşlarla sohbet etmeyi, dertleşmeyi çok severim” ifadelerini kullandı.
HASAN ERASLAN YILDIRIM KİMDİR?
1945 Çamlıhemşin doğumlu. Ankara Fen Fakültesi Botanik Zooloji mezunu. 22 yıl Biyoloji Öğretmenliği yaptı. 27 yıldır Beylikdüzü'nde yaşayan Yıldırım, bir dönem Büyükşehir İlköğretim Okulu'nda Fen Bilgisi öğretmenliği görevinde bulundu. Beylikdüzü'nde yaklaşık her gün 20 kilometre yol yürüyerek gazete dağıtımı yapıyor. 1998 yılında Avcılar Lisesi'nden emekli öğretmen olarak mezun oldu. Önce Türkiye Gazetesi'ni dağıtmaya başladı. Daha sonra Marmara Evleri'de Bizimkent'te dağıtım yaptı.
ZEHRA ÇELİK