Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Yaşam 2024 Cadılar Bayramı ne zaman? Hallowen nedir, ne anlama gelir?

2024 Cadılar Bayramı ne zaman? Hallowen nedir, ne anlama gelir?

Cadılar Bayramı olarak bilinen Hallowen'ın anlamı ve ne için kutlandığı merak ediliyor. Bugünde farklı kostümlerin giyildiği bilinirken; Batı dünyasında kostümler, maskeli balolar ve çeşitli etkinliklerle kutlamaların gerçekleştirildiği bilinmekte. Peki 2024 Cadılar Bayramı ne zaman? Hallowen nedir, ne anlama gelir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Cadılar Bayramı'nın hangi gün olduğu merak ediliyor. Her sene kutlaması gerçekleştirilen Cadılar Bayramı, yani Halloween Amerika ve Avrupa gibi ülkelerde özellikle kutlanmakta. Türkiye'de de giderek daha popüler hale gelen bu bayramın, etnik kökeni ve anlamı merak ediliyor. İşte Cadılar Bayramı anlamı…

CADILAR BAYRAMI NE ZAMAN?

Antik Britanya'da pagan Keltlerin kutladığı Samhain Festivali'nden yola çıkılarak kutlanan Halloween, Keltler için yazın bitişini ve kışın başlangıcını ifade etmekte.


Her sene 31 Ekim tarihinde kutlanmakta olan Cadılar Bayramı bu sene Perşembe günü kutlanmış olacak. Halloween, özellikle Batı dünyasında yaygın olan bir bayram olarak biliniyor. Keltler, bu günü yazın bitişi ve kışın başlangıcı şeklinde kabul ederlerdi. Bu dönemde, inanış olarak yaşayanlar ile ölüler arasındaki sınırın zayıfladığına inanılırken, aynı zamanda ruhların dünyaya geri dönebileceği de düşünülürdü.

CADILAR BAYRAMI TARİHÇESİ

Cadılar Bayramı; korku, büyücülük ve gizem temalarını içeren bir bayram olarak bilinmektedir.


Yıllar içerisinde Halloween Hristiyan gelenekleriyle birleşmiş, karma hale gelmiş ve "All Hallows' Eve" yani "Azizler Günü'nün Arifesi" olarak anılmaya başlanmıştır. 

Ayrıca günümüzde Halloween, korkutucu kostümler giyerek partilere katılmayı içerir. Bunun yanı sıra çocuklar kapı kapı dolaşıp "şeker mi, şaka mı?" (trick or treat) diyerek gezer. Balkabakları oyma ve korku temalı süslemeler yapma gibi farklı eğlenceli aktiviteler de yapılır. 

Halloween, yani Cadılar Bayramı korku, büyücülük ve gizem temalarıyla özdeşleşen bir bayram olarak kutlanır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *