Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Ara
Damga Yaşam 2019 sigara içmenin cezası kaç lira? Nerelerde geçerli? Arabada sigara içme cezası

2019 sigara içmenin cezası kaç lira? Nerelerde geçerli? Arabada sigara içme cezası

Sigara ile mücadele kapsamında son olarak özel araçlara getirilen yasak kapsamında cezai işlemler de başladı. Polisler araçlarında sigara içen vatandaşlara ceza kesti. Peki özel arabada sigara içmenin cezası kaç lira? Detaylar haberimizde.

Okunma Süresi: 2 dk

Kapalı alanlarda getirilen geniş yasakların ardından arık özel araçlarda da sigara içmek yasak. Polisler sürücüleri sigara içerken görürse haklarında ceza yazabilecek. Büyük çoğunlukta tepki de görse yararlı bulan vatandaşların desteklediği yeni uygulamada sigaranın yanısıra elektronik nargile ve sigara da aynı derecede değerlendirilerek cezaya sebep olabilecek.

Dün gerçekleşen denetimler kapsamında binlerce kişiye aracında sigara içme cezası verildi. Şahıslarına ait araçlarda sigara içenleri çok yakından ilgilendiren ve her an ceza ile karşı karşıya bırakabilecek bu konuda yaptırımlar dikkat çekiyor. Milyonlarca vatandaş şu anlarda internette "Özel araçta sigara içmenin cezası kaç lira?" sorusunu soruyor. Yanıtı haberimizde.

 


Arabada sigara içmek yasak mı?

Özel araçta sigara içmenin yasak olduğuyla ilgili mevzuat, 24 Mayıs 2013 tarihinde üzerinde gerçekleştirilen değişikliklerle birlikte yürürlüğe girmiş ve kanunlaşmıştı. Sigara içmenin hususi araçlarda yasak olduğunu tanımlayan 4207 sayılı kanun maddesi şu şekilde;
"Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında, ”
“Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilir.”


 

Arabada sigara içmenin cezası kaç lira?

Özel araçta içilen sigaranın cezası 153 TL'dir. Bu ceza 2019 Eylül tarihine ait olup, yeni yılda bu rakamın ne kadar olacağı henüz bilinmemektedir.


Sigara içmek nerelerde yasak?

Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında,
Koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar hariç) binaların kapalı alanlarında,
Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında,
Özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde,
Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamaz. Ancak bu tesislerde, tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilir.

Yorumlar
F
Fatma 4 yıl önce
Evde neden yasak degilki acaba biktim iyice 20 senedir canıma tak etti
BEĞENME
0
CEVAPLA
F
Fatma 4 yıl önce
Evde neden yasak degilki acaba biktim iyice 20 senedir canıma tak etti
BEĞENME
0
CEVAPLA
F
Fatma 4 yıl önce
Evde neden yasak degilki acaba biktim iyice 20 senedir canıma tak etti
BEĞENME
0
CEVAPLA