Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Videolar Gündem Özgür Özel’den Instagram’ın kapanmasına sert tepki: “Bu kararı hangi kafa, nasıl alıyor?”

Özgür Özel’den Instagram’ın kapanmasına sert tepki: “Bu kararı hangi kafa, nasıl alıyor?”

CHP lideri Özgür Özel, Instagram’ın BTK tarafından erişim engeli getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, iktidarı eleştirerek seçimlerde oy kullanacak gençlere seslendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

Sosyal medya platformu Instagram’ın BTK tarafından 2 Ağustos Cuma günü erişime kapatılmasının yankıları sürüyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Hamas lideri Haniye’ye yönelik paylaşımının kısıtlanmasının ardından BTK bu sabah Instagram’a erişim engeli getirmişti. Konuya dair bir tepki de CHP lideri Özgür Özel’den geldi.

Instagram’ın kapatılmasına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, hem iktidara hem de Instagram’ın sahibi olan Meta firmasına tepki gösterdi. Instagram’ın aldığı kısıtlama kararının yanlış olduğunu vurgulayan Özel, BTK’nın misillime yapıp platformu kapatmasının da doğru olmadığını ifade etti.

Sözlerinin sonunda sosyal medya kullanıcısı gençlere seslenen CHP lideri Özel, “Türkiye’yi yasakçı zihniyetten gençlerin verdiği oylar kurtaracak” diye konuştu.

Özgür Özel’in konuya dair kişisel X hesabından yaptığı videolu paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı: “Instagram’ı kapama kararını hangi kafa, nasıl alıyor? Nerede ilan ettiniz? Hangi mercide itiraz edilecek? Bu yasakçı zihniyetten ülkeyi gençlerin oyları kurtaracak. Onlar bu iktidarı engelleyecek, bir daha da kimse sosyal medyayı engelleyemeyecek.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *