Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Twitter'da Yeni Bir Dönem Başladı ve Şirket Kaynak Kodlarını Yayınladı!

Twitter'da Yeni Bir Dönem Başladı ve Şirket Kaynak Kodlarını Yayınladı!

Geçen yıl Twitter, "Herkese açık sohbet üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor" sloganıyla 2.0 sürümünü tanıttı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

Twitter'ın Kaynak Kodu Paylaşıldı 

Berrin Ozan Yeşiltepe - "Bir İnternet pazarı olarak Twitter 2.0'da, platformumuz hakkında şeffaf olmanın sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bugün, kaynak kodumuzu küresel topluluğa sunarak yeni bir şeffaflık çağına öncülük etmeye çalıştıklarını ifade etti. 

GitHub'da paylaşılan kaynak kodu, kullanıcılara hangi tweet'lerin gösterildiğini belirlemek için kullanılan algoritmayı net bir şekilde gösteriyor. Twitter, platformun tavsiye algoritması hakkında detaylı bir blog yazısı yayınlayarak şeffaflığa verdiği önceliği vurguladı. 

Twitter 2.0 temel amacı şeffaflık olduğunu kesin bir şekilde belirtiyor şirket yöneticileri. Bu şeffaflığın aslında çok güzel bir amaç için yapılmaya başaladığını söyleyebiliriz. Şirket yaptığı açıklamada, çocukların cinsel istismarı ve manipülasyonuyla mücadele etmek için adımlar atıyoruz. Mevcut sürüm, reklam önerilerini destekleyecek kod içermiyor. 

Şirket, yapay zeka destekli çalışmasıyla ilgili dosya paylaşımında, paylaşılan kodun kullanıcıları için bir güvenlik tehdidi oluşturmadığını söyledi.Twitter, gelecekte daha fazla kod açmayı planladığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *