Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Televizyon Alırken Nelere Bakılmalı?

Televizyon Alırken Nelere Bakılmalı?

Teknoloji’nin günden güne artmasıyla beraber televizyonda bu gelişimlerde yerini alıyor. Bu haberimizde televizyon alırken nelere bakılmalı? Smart TV mi yoksa Android TV mi? 4K Ultra HD Smart Led TV nedir? Sizler için derledik..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi-

Televizyon alırken nelere bakılmalı?

·         Ekran Türleri

·         Ekran Boyutu

·         Çözünürlük

·         Bağlantı Türleri

·         İşletim Sistemi: Smart TV ve Android TV

·         Ambilight

·         Ses Sistemi ve Hoparlör

·         Garanti Süresi

·         Marka

·         Fiyat

Smart TV mi yoksa Android TV mi?

Android TV; adından da anlaşılacağı üzere Android işletim sistemini çalıştırır.

Smart TV; İnternete bağlanabilen ve internet aracılığıyla farklı platformların kullanımına izin veren cihazlar akıllı televizyon olarak adlandırılıyor.

Farkı Nedir?

Android TV, özünde bir Smart TV olduğundan herhangi bir özellik kısıtlaması yoktur. Bunun aksine Android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanarak diğerlerine göre kullanıcılara daha kapsamlı içerikler sunar. Örneğin, uygulama mağazası daha geniştir. Android çalıştıran Smart TV’ler güncellemelerde de daha avantajlıdır. Zira uygulama geliştiricileri, günden güne gelişen işletim sistemi için düzenli bir şekilde güncelleme yayınlanır. Bunun yanı sıra sesli asistan ve ekran yansıtma gibi konularda da daha fazla ön plandadır.

Android TV’lerin en büyük olumsuz yönü ise stabilite şeklinde açıklanabilir. Bunun yanı sıra Smart TV’ler, basit ve kullanıcı arayüzü sunmalarını başlatılacak daha az uygulama olması nedeniyle daha performanslı ve hızlı çalışırlar. Tabi burada asıl karar kullanıcıların, ancak bir televizyon satın almadan önce bu detayların göz önünde bulundurulması daha sağlıklı sonuçlara ortam hazırlayacaktır.

4K Ultra HD Smart Led TV Nedir?

4K bir dijital çözünürlük formatıdır. Piksel değeri 3840 x 2160 olarak gösterilir. 4K çözünürlüğe sahip bir ekranda ortalama 8,3 milyon piksel vardır. Bu piksel oranı, daha eski ekranlarda bulunan Full HD çözünürlüğün tam 4 katı anlamına gelir.

3840 x 2160 oranı, yatay ve dikey pikselleri ifade ediyor. Yani 4K çözünürlüğe sahip bir ekranda 3.840 yatay piksel ve 2.160 dikey piksel görürsünüz. Ancak dikey ve yatay parametrelerin değişmesi, en boy oranlarının farklılaşması ile telefonlarda da 4K standardına uygun ekranlar kullanılabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *