Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji iPhone bataryası değiştirmek isteyenler dikkat! Pil sağlığı nasıl ölçülür

iPhone bataryası değiştirmek isteyenler dikkat! Pil sağlığı nasıl ölçülür

iPhone sahibi olan kullanıcılar bataryalarının son durumunu görüntülemek, analiz etmek ve gerekirse değiştirmek istiyor. iPhone pil sağlığı nasıl ölçülür?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Apple müşterilerine yıllar sonra itiraf ettiği pil manipülasyonu sonrasında ücretsiz değişim fırsatı tanımıştı. Binlerce kişi de bu imkandan yararlanmış ve yeni iPhone piline sahip olmuşlardı. 31 Ocak'ta sona erecek tarife öncesi pek çok kişi iPhone pil sağlığı nasıl ölçülür sorusuyla birlikte araştırma yapıyor. Hazırladığımız haberimizde tüm detayları okuyabilirsiniz.

Evde, işte, okulda, otobüste ve birçok yerde telefonla vakit geçiren bir nesil haline geldik. Yürürken bile kafa önde sürekli elde cihazla dolaşıyoruz. Haliyle bataryalar da bir süreden sonra bitiyor ve şarj alma ihtiyacı duyuyor. Telefonların bataryaları da bebek gibidir. Ne kadar iyi bakarsanız o kadar iyi olur. Belirli bir yüzde altına düşmeden şarja takmak, tükenene kadar prize bağlamamak ve birçok neden bataryaların ömrünü kısıyor. Apple daha önce yaptığı hataları telafi amacıyla pil sağlığı adı altında bu ömrün hangi aşamada olduğunu gösteren bir bölüm açtı.

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Ölçülür?
Cihazınızın Ayarlar düğmesine basın.

iphone pil sağlığı nasıl ölçülür

Pil sekmesine tıklayın

iphone pil sağlığı nasıl ölçülür

Burada pilinizin analizini, ekran süresini ve hangi uygulamayı ne kadar kullandığınızı görebilirsiniz. Ayrıca bunu günlük ve 10 günlük olarak da kategorilendirebilirsiniz. Düşük güç modu da pilinizin daha konsantre şekilde azalmasını sağlar.

Pil Sağlığı butonuna basın
iphone pil sağlığı nasıl ölçülür

Çıkan ekran sizin batarya performansınız anlamına geliyor. Bataryanıza göstereceğiniz özen bu limitin azar azar inmesine sebep olacaktır. Eğer %96 olan kısım 90'ın altındaysa pilinizi değiştirmenizde fayda var.

2019 yılından itibaren Apple iPhone batarya değişim ücretleri 319 lira ile 440 lira arasında değişecek.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *