Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Google’ın ChatGPT rakibi yapay zekası ‘Bard’ erken erişime açıldı

Google’ın ChatGPT rakibi yapay zekası ‘Bard’ erken erişime açıldı

Google, yapay zekanın artan rekabetine kendi geliştirdiği "Bard" ile yanıt verdi. ChatGPT'ye doğrudan rakip olarak sunulan araç erken erişime kapılarını açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Yapay zeka popülaritesi arttıkça ChatGPT artık listenin başında yer alıyor.  OpenAl tarafından geliştirilen, verdiği cevaplarla herkesi şoke eden sohbet robotuna kısa sürede rakip geldi. Teknoloji devi Google, 'bard'ıyla ChatGPT'ye rakip getirdi. Microsoft, ChatGPT'yi zaten birçok platforma entegre etti, ancak Microsoft gibi Google da yapay zeka ‘Bard’ı sahip olduğu platformlara entegre ederek büyük bir atılım yapacak. 

BARD, ERİŞİME AÇILDI 

9to5Google'a göre Google, Bard  yapay zekasını erişime açtı ABD merkezli teknoloji şirketi, The Keyword'de paylaştığı bir blog gönderisinde Bard'a erişimin bugün itibariyle sınırlı bölgede açıldığını duyurdu. 

GOOGLE'ın AÇIKLAMALARI 

Bard, kodlama, daha fazla dil, çok modlu deneyimler ve daha fazlası gibi özellikler ekleyerek gelişmeye devam ediyor. Ve kesin olan bir şey var: İlerlerken sizinle birlikte öğreneceğiz. Geri bildiriminiz Bard'ı geliştirme çok önemli rol oynayacak. 

google.com'a kaydolarak Bard'ı deneyebilirsiniz. Bugün ABD ve Birleşik Krallık'ta hizmeti sunmaya başlıyoruz ve zaman içinde daha fazla ülke ve dile yayılmayı planlıyoruz. Erken erişim döneminde bekleme listesinden geçenler, Bard`a cevap oluşturmak için istem verip, Bard'ın ChatGPT benzeri araştırma büyük dil modelini (LLM) kullanabilecekler. Öte yandan, bu soruları cevaplamak, fikir ve eskiz oluşturmak ve karmaşık konuları basitleştirmek için bu soruları kullanma fırsatınız da var. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *