Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Google Mesajlar’a yapay zeka desteği! Tüm detaylar

Google Mesajlar’a yapay zeka desteği! Tüm detaylar

Google Mesajlar uygulamasını yeniden tasarlayan şirket, yapay zeka destekli yanıtlama özelliği geliştirmeye başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, başta Google olmak üzere birçok teknoloji firmasının yapay zeka alanındaki çalışmalarına hız kazandırdı. Geçtiğimiz yıl Google Mesajlar uygulamasını yeniden tasarlayan şirket, şimdi de yapay zeka destekli bir yanıtlama özelliği üzerinde çalışıyor. 

Yapay Zeka Cevap Verebilecek

9to5Google ekibi, mesajla uygulamasının beta sürümünde bir buton keşfetti. Emoji butonunun üst kısmında yer alan düğme, yapay zeka yanıtları için kullanılacak. 

Düğme işlevselliğini araştıran ekip, yeni özelliği ilk kez kullanılırken ''TODO'' yazdığını açıkladı. Gelecekte, Google'ın eksiksiz bir mesaj oluşturmak için yapay zeka araçlarından biriyle (yakın zamanda piyasaya sürülen Bard veya onun temelindeki LaMDA teknolojisi) çalışacağına dair spekülasyonlar var. 

Bir kullanıcı bir düğmeyi tıkladığında oluşturulan mesajlar otomatik olarak gönderilmez. Tekrar okuma ve Gönder'e tıklayıp tıklamamaya karar verme fırsatınız olacak.

Mesaj Akıllı Yanıtı artık en son mesajınızın bağlamına göre birkaç hızlı yanıt sağlayabilir. Yeni üretken yapay zekanın, günümüzde mevcut olan tipik kısa cümlelerden daha ayrıntılı yanıtlar sağlayarak Akıllı Yanıt özelliğinin yerini alması bekleniyor. 

Yapay zeka görüntü oluşturma yazılımı Imagen adlı platform üzerinde çalıyor. Imagen'in, Google Mesajlar uygulamasıyla entegre olarak, kullanıcıların kendi fotoğraflarını göndermelerine izin vereceği söyleniyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *