Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Google Arama'daki yenilikler, farklı görüşler arka arkaya gösterilecek!

Google Arama'daki yenilikler, farklı görüşler arka arkaya gösterilecek!

Google, arama motorunun yeni özelliklerini duyurdu. Bu özellikler kullanıcı deneyimi yüksek ölçüde iyileştirecek gibi gözüküyor. Çünkü sonuçlar ve kaynaklar hakkında detaylı bilgilere ulaşmak her zamankinden daha kolay.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Amerikan teknoloji devi Google'ın arama motoru son dönemde iyi bir deneyim yaşatmadı. Aramanız için bazı iyi sonuçlar gösteren arama motoru daha sonra saçmalamaya başladı. Bu durumun normale dönüp dönmeyeceği bilinmiyor ancak Google, arama sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olan yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Google'ın resmi blog sayfasındaki yeni özelliklerden biri, aradığınız bir konu hakkında anında farklı bakış açıları elde etmenizi sağlayacak gibi görünüyor. "Perspektifler" adlı yeni bir özellik, sonuçlar sayfasına aynı adı taşıyan bir bölüm ekler. Bu bölüm, gazeteciler, uzmanlar veya konuya aşina olan diğer kişilerin tweet'leri ve makaleleri gibi paylaşılan içerik koleksiyonunu sunar.

Görüntülenen Sonuçlar Hakkında Daha Fazla Bilgi Edineceksiniz

Google'ın üzerinde çalıştığı bir diğer yenilik ise yapılan aramalarla ilgili detayların görüntülenmesi. Bir arama yaparken, içeriğin kaynağını görüntülemek için karşınıza üç nokta seçeneği çıkacak. Bu seçneğe tıkladığınız zaman arama sonuçlarının güvenli olup olmadığı görebileceksiniz. 

Başka bir eşzamanlı işlev yolda. Google'a göre kullanıcılar artık bir paylaşımı kimin oluşturduğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilecek. Örneğin , bir haber veya makele okudunuz okuduğunuz makalenin ya da haberin yazarının yazım dili çok hoşunuza gitti ve diğer yazılarına ulaşmak istiyorsunuz. O zaman yapmanız gereken şey Yazar Hakkında kısmına gitmek. Böylelikle o yazarın diğer makalelerine kolayca erişim sağlayabileceksiniz. 

Tüm Sonuçlara Anında Ulaşabilmek 

Google'ın arama motorunun bir diğer yeniliği de site kaynakları hakkında detaylı bilgilere anında erişim. Bu işlev, bir URL sorgusu aracılığıyla kullanılabilir. Diyelim ki Google'da beğendiğiniz bir haber sitesi hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsunuz. Beğendiğiniz haber sitesi hakkında bilgi görüntülemek için arama çubuğuna URL'yi girin.  Bu bilgiler, Wikipedia, farklı kaynaklar ve kullanıcıların beğendiğiniz haber sitesi  hakkında ne düşündüğünü gösterir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *