Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Football Manager 2023 (FM23) en iyi gözlemciler (best scouts) listesi

Football Manager 2023 (FM23) en iyi gözlemciler (best scouts) listesi

Bugün itibarıyla resmen yayınlanan Football Manager 2023'te takımlar alınmaya ve yönetilmeye başlandı. Her seviyeden kulübün sürdürülebilir bir yapı inşa edebilmesindeki temel noktalardan biri de gözlem ağı. Bunun için de gözlemciler kilit rol oynuyor. İzlenen ülkeler ve bölgeler transfer rotasını farklılaştırabiliyor. Diğer yandan 17-18 yaşındaki genç bir oyuncuyu kadronuza katıp onu yıldızlaştırmak FM'nin alametifarikası olarak yine karşımızda. Peki, FM23'teki en iyi gözlemciler kim? Football Manager 2023

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 5 dk

Football Manager'da en iyi gözlemcileri bulmaktan daha önemli pek çok şey yoktur. Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika, Asya veya Okyanusya olsun, herkes takımını gezegenin her yerinden en iyi harika çocuklarla doldurmak ister.  Yeni oyuncular bulmak, takımınızın ilerlemesi için belki de en iyi taktiği mükemmelleştirmekten veya en iyi koçları bulmaktan daha önemlidir. Bu da kadronuzun mevcut yeteneğini geliştirmenize veya zaman içinde gelişecek genç oyuncuları getirerek geleceğe hazırlamanıza olanak tanır. Bu listeye girmeden önce, lütfen personel istatistiklerinin tasarruflar arasında oldukça değişken olabileceğini unutmayın, bu nedenle aşağıda her bir gözlemcinin bireysel özelliklerini listelemedik. Ancak lafı daha fazla uzatmadan, FM23'teki keşif ekibinizi doldurmak için en iyi seçenekler burada.


FM23'te en iyi gözlemciler kimdir?

FM23'teki en iyi gözlemciler Francis Cagigao, David Trezeguet ve Roberto Marta'dır.



FM23'te en iyi gözlemcileri nasıl bulabilrim?

Aramalarınızı özel ihtiyaçlarınıza göre belirleyebileceğiniz personel arama aracından en iyi şekilde yararlanın. Oyundaki en iyi gözcülerden bazılarını bulmak için minimum yargılama yeteneği/potansiyel niteliklerini 17'ye ayarlayın.


FM23'te izlenmesi gereken en iyi ülkeler hangileridir?

Brezilya, Arjantin, İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa, Belçika, Hollanda, Sırbistan, Hırvatistan, Kolombiya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Danimarka ve İsveç, izlenecek en iyi uluslardan sadece birkaçı. Yine de hemen hemen her ülkede (takımınızın seviyesine bağlı olarak) bulabileceğiniz iyi oyuncular olacaktır.



FM 23'te izlenmesi gereken en iyi bölgeler hangileridir?

Orta Avrupa, Batı Avrupa, Güney Avrupa, Güney Amerika (Güney) ve Güney Amerika (Kuzey), FM23'te izlenecek en iyi beş bölgedir. Ancak daha fazlası da var. İskandinavya, Afrika'nın çeşitli farklı bölgelerinde olduğu gibi, uygun fiyatlarla bir dizi üst düzey yetenek üretecek. Gözcülerinizi her yere yayın.



FM23'te izlenmesi gereken kulüpler hangileridir?

En büyük kulüplerin akademilerini araştırmakta fayda var: Arsenal, Tottenham, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Borussia Dortmund, Bayern Münih, Paris Saint-Germain, Barcelona, ​​Lyon, Real Madrid. Bazen İspanyol kulüplerinde yapılacak pazarlıklar ve bazı iyi serbest kalma maddeleri vardır. Palmeiras, Boca Juniors, Dinamo Zagreb, Independiente del Valle, Le Havre, Slavia Prag, Benfica, vb. gibi harika akademilere sahip diğer kulüpleri gözlemlemek için birçok iyi fırsat var.


FM23 en iyi gözlemciler listesi

  • David Trezeguet

Kulüp: İşsiz
Gözlem Bilgisi: Fransa, Arjantin, ispanya, Belçika, İtalya
Maaş beklentisi: 9,000 € haftalık
İtibar: 4 yıldız

Eski Fransız forvet David Trezeguet , 2000-2010 yılları arasında Bianconeri için benzer şekilde mükemmel bir oyuncu olduktan sonra altı yıl gözlemci olarak çalıştı. 2021'de Juventus'tan ayrıldı . Trezeguet'in maaşı ucuz değil, ancak istatistikleri harika ve beş çok önemli ülke hakkında üst düzey bilgi birikimine ek olarak geliyor: Fransa, İtalya, Belçika, İspanya ve Arjantin.


david trezeguet fm23 scout

  • Francis Cagigao

Kulüp: Şili Milli Takımı
Gözlem Bilgisi: İngiltere, İspanya, Güney Amerika
Maaş beklentisi: 8,5000 € haftalık
İtibar: 3.5 yıldız

Cesc Fàbregas'ı bulmasıyla tanınan Francis Cagigao, Gunners ile yaklaşık 20 yıllık bir birlikteliğin ardından 2020'de Arsenal'den sert bir şekilde ayrıldıktan sonra yüksek profilli bir isim oldu. Şimdi Şili milli takımında teknik direktör olarak çalışıyor ve küçük bir maaş artışıyla gözlemcilik dünyasına geri dönebilir. Güney Amerika'da her zaman yararlı olan büyük bir bilgiye sahip.

Francis Cagigao fm23 scout

  • Roberto Marta

Kulüp: Atalanta BC
Gözlem bilgisi: İtalya
Maaş beklentisi: 5.000 € haftalık
İtibar: 2,5 yıldız
 

Roberto Marta, daha düşük seviyeli kulüpleri yöneten oyuncular için yüksek kaliteli, ucuz, düşük itibarlı bir scout için ilk seçenek olabilir gibi görünüyor. Ancak en büyük engel, onu Atalanta ile olan sözleşmesinden çekmek için 475.000 € tazminat ücreti olacak. Tek gerçek zayıflığı, İtalya dışındaki ülkeler hakkında bilgi sahibi olmamasıdır. Bununla birlikte, inanılmaz bir uyum yeteneği ile, ona ihtiyacınız varsa ufkunu genişletebilmelidir.

roberto marta fm23 scout
 

  • David Mills

Kulüp: Leicester City (ENG)
Gözlem bilgisi: İngiltere
Maaş beklentisi: 6,000 € haftalık
İtibar: 2 yıldız

David Mills , uygun fiyatlı ve yetenekli bir gözlemci olan Roberto Marta'nın neredeyse İngilizce versiyonu, ancak aynı zamanda onu Leicester City ile olan sözleşmesinden kurtarmak için ödenmesi gereken ağır bir tazminat ücreti ile geliyor. Aynı zamanda sadece bir ülke - İngiltere - bilgisi ile sınırlıdır, ancak uyarlanabilirliği ile bunu telafi eder. Yani teorik olarak, onu kulübünüze götürebilirseniz, evet, onu Brezilya'yı keşfetmeye gönderebilirsiniz.

david mills fm 23 scout
 

  • Jim Lawlor

Kulüp: İşsiz
Gözlem Bilgisi: İngiltere ve Kuzey İrlanda
Maaş beklentisi: 12.000 € haftalık
İtibar: 3.5 yıldız
Jim Lawlor'ın Manchester United'daki 17 yıllık keşif görevi 2022'de erken sona erdi ve FM23'te hazır ve iş arıyor. Yüksek itibarı ile herkes tarafından erişilebilir olmayacak, ancak çok gülünç olmayan bir ücretle, İngiliz bir izci arayan daha büyük takımlar için harika bir seçenek. Uyarlanabilirliği iyi olsa da, İngiltere ve Kuzey İrlanda dışındaki ülkelerde çalışacak izciler arıyorsanız, bu listedeki diğer kişiler kadar iyi değil.


jim lawlor fm 23 scout


 

  • Johann Eder

Kulüp: Red Bull Salzburg
Gözlem bilgisi: Avusturya ve Almanya
Maaş beklentisi: 5,500 € haftalık
itibar: 2,5 yıldız

Johann Eder, gelişmekte olan kulüpler için grubun seçimi olabilir. 34 yaşındaki oyuncu, yedi yıldır Red Bull Salzburg'da scout olarak görev yapıyor ve bu listedeki diğer scoutların kalitesinden ödün vermeden adil bir ücret ve düşük ish tazminatı ile sözleşme imzalanabilir. 2.5 yıldızlı itibarı, en iyi büyüklükteki kulüplere geleceği anlamına geliyor. Avusturya ve Almanya hakkındaki bilgisi ek bir bonus, ikincisi açıkçası oyunda izlenecek kilit ülkelerden ikisi.


Johann Eder fm 23 scout

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *