Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Ara
Damga Teknoloji ChatGPT kullanıyorsanız tekrar düşünün!

ChatGPT kullanıyorsanız tekrar düşünün!

Dark web'de satılık 100.000'den fazla ChatGPT hesabı olduğu bildiriliyor. Kullanıcı verilerinin risk altında olduğu bildirildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Fatma Müge Yücetürk - ChatGPT gibi sohbet robotlarının popülaritesi, bilgisayar korsanlarını da bu alanda aktif hale getirdi. Son bilgilere göre 100.000'den fazla ChatGPT hesabının verileri bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi. ChatGPT bilgilerinin karanlık ağda satıldığı bildiriliyor.

Dark web'de satılık 100.000'den fazla ChatGPT hesabı

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, yeni güvenlik açıkları tarafından tehdit edilebilir. Siber güvenlik araştırma şirketi Group-IB'ye göre ChatGPT, oturum açma bilgilerini kullanan çok sayıda kötü amaçlı yazılıma sahiptir. Kötü amaçlı yazılım, kullanıcının cihazına girdikten sonra web tarayıcısından şifreler gibi hassas bilgileri kopyaladı.

chatgpt-akilli-telefon-2.webp

Group-IB, ChatGPT'nin standart güvenlik önlemlerinin bazı riskler oluşturabileceğini vurguladı. Saldırının Racoon, Vidar ve Redline adlı kötü amaçlı yazılım kullandığı bildirildi. İlk aşamada 100.000'den fazla ChatGPT hesabının ele geçirildiği iddia edildi.

aylar-sonra-yeniden-chatgpt-yasagi-kaldirildi-5.jpg

Risk oldukça yüksek, ancak OpenAI sunucuları savunmasız değildi. Bir OpenAI sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda açığa çıkan hesapları araştırıyoruz."

Ancak, ChatGPT kullanıcılarının parolalarını değiştirmeleri ve hesapları için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeleri önerilir. ChatGPT'de çeşitli ayarları ihtiyaçlarınıza göre de yapabilirsiniz. Hassas verileri silebilir veya sohbet geçmişini kaydetmeyi devre dışı bırakabilirsiniz.

Apple ve Samsung gibi şirketler de benzer endişeler nedeniyle çalışanlarından ChatGPT kullanmamalarını istedi. Kurumsal verilerin bu platformlarla paylaşılması, yapay zeka eğitimini riske atabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *