Akıllı telefonların da diğer elektronik cihazlar gibi bir kullanım ömrü vardır. Çeşitli arızalar ve sorunlar, bu cihazlardaki kullanıcı deneyimini zaman içinde olumsuz etkileyebilir. Bunlardan biri, şarj edildikten sonra bile otomatik olarak kapanacak olmasıdır. Telefonum şarjı dolduğunda neden kapanıyor, nasıl düzeltebilirim, sorularınızın cevapları bizde.
Pil dolduğunda telefonun kapanması düzeltildi
Daha önce de belirttiğimiz gibi, akıllı telefonlar zamanla bozuluyor. İlk sorun genellikle pil tarafında meydana gelir ve çeşitli şarj sorunlarına neden olur. Kullanıcıları en çok sinirlendiren batarya sorunlarından biri de batarya dolu olduğu halde telefonun sebepsiz yere kapanmasıdır.
Ne yazık ki, bu sorunu çözmek için uygulanabilecek çok sınırlı çözümler var. Batarya dolu olduğu halde telefon kapandığı için bu batarya ömrünün sonuna gelmiş demektir. Şu anda, pil şarj oranı aşınma nedeniyle yanlış hesaplanmıştır. Böylece, görünüşte dolu olan bir pil, şarj tutma yeteneğini kaybeder ve birdenbire kapanmaya başlar.
- Arka plan uygulamalarını kapatın.
- Güncellemelerin pil performansı üzerindeki etkisi kapsamlı bir şekilde araştırılmalıdır.
- Kullanılmadığında GPS'i kapatın.
- Evde WiFi, dışarıda mobil veri mantığını devralır. Yani birini kullanırsanız, diğerini her zaman kapalı bırakın. Kullanıcı deneyimini bozmamak için ekran parlaklığını yeterince düşük tutun.
- Asla kalitesiz şarj adaptörleri veya kabloları kullanmayın.
- Telefonunuzu yüzde 0'dan yüzde 80'e kadar şarj edin. Bu, şarj döngüsü %100'e kıyasla tamamlanmadığından pil ömrünü önemli ölçüde artırır.