Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji 2023 En iyi mekanik klavyeleri (oyun klavyesi) ve önerileri

2023 En iyi mekanik klavyeleri (oyun klavyesi) ve önerileri

Hızı tutkuya dönüştüren, FPS alanında performansınızı yukarıya çıkaran oyun klavyeleri için 2023 yılında da araştırmalar gerçekleştiriliyor. 2023 En iyi mekanik klavyeleri (oyun klavyesi) ve önerileri haberimizde yer alıyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 4 dk

Mekanik oyun klavyeleri daha hassas, uzun ömürlü olarak bilinir ve parmaklarınızın yaylanması için daha az baskı gerektirdiğinden uzun süre kullanımları daha rahat olabilir. Oyun söz konusu olduğunda, hassasiyet ve hız her şeydir - bu nedenle birçok oyuncunun yapabildikleri takdirde mekanik oyunları seçmesine şaşmamalı.

Tipik klavyeler ve mekanik kurulumlar arasındaki temel fark - ikincisi on yıllardır var olan - mekanik klavyelerin, basıldığında bir devreyi tamamlayan kauçuk kubbeler yerine, her tuşa yerleştirilmiş ayrı anahtarlar ve metal yaylar kullanmasıdır.


Corsair-K100-RGB


Corsair K100 RGB

Bu çarpıcı mekanik klavye, Corsair'in K100'ü, tasarım ve işlevsellik açısından diğerlerinden çok daha üstün. Corsair, optik-mekanik tuşlar ve firmanın diğer oyun klavyelerine kıyasla 8 kata kadar performans sunduğunu söylediği Axon teknolojisi ile klavyenin tepki sürelerini iyileştirmeye odaklandı.

RGB aydınlatma hayranıysanız, Corsair'in dahil ettiği 44 bölgenin keyfine varacaksınız. Klavyede ayrıca bir iCUE kontrol tekerleği, makro tuşları, medya kontrolleri ve bir avuç içi dayanağı bulunur. Elgato akış yazılımını yüklemeniz gerekecek.


Razer Pro Type Ultra


Razer Pro Type Ultra

Razer Pro Type Ultra, hem oyun hem de iş amaçlı geliştirilmiş mekanik bir klavyedir. Klavye, bazı oyuncuların isteyebileceği tatmin edici "tıklama" özelliğine sahip değil. Bunun yerine satıcı, sesi azaltmak için dengeleyiciler ve 'Sarı' mekanik anahtarlar uygulamıştır. Sorunsuz tasarım, amatör oyunculardan çok profesyonellere hitap edebilir.


Steelseries Apex Pro

Steelseries Apex Pro

Steelseries Apex Pro, birkaç yıldır piyasada ancak yine de oyuncular için sağlam bir mekanik klavye seçeneği olarak öne çıkıyor. Bu ürün, tam boyutlu bir klavyeye, geniş bir bilek desteğine ve alışılmadık bir ek olarak hassasiyet için ayarlanabilen mekanik anahtarlara sahiptir. Ayrıca, klavye alüminyum bir çerçeveye sarılmıştır.

Logitech G413


Logitech G413

Logitech G413, dikkate alınması gereken mükemmel bir giriş seviyesi mekanik klavyedir. G413, alüminyum üst kasası, PBT tuş başlıkları ve dokunsal anahtarları ile hem tuş düzeni hem de çerçeve açısından geleneksel klavyeleri anımsatır.


HyperX Alloy Origins 65



HyperX Alloy Origins 65

HyperX'in bu inanılmaz derecede kompakt mekanik klavyesi, masası küçük olan herkes için mükemmeldir. HyperX, klavyenin ana yazma alanına odaklanarak tam boyutlu bir model kadar harika hissettiren süper kompakt bir klavye tasarlamayı başardı. Ayrıca, kişisel tarzınızı sergileyebilmeniz veya diğer HyperX çevre birimleriyle senkronize edebilmeniz için RGB aydınlatmaya sahiptir. Ve bir USB bağlantısıyla, oyunun ortasında pilin bitmesi veya kritik bir anda bilgisayarınızın Bluetooth bağlantısının kesilmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

Bu klavyeler nasıl seçildi?

Bugün piyasada, oyun tutkunları ve onları daha tipik, kauçuk tabanlı klavye seçeneklerine tercih eden profesyoneller tarafından teşvik edilen çok çeşitli mekanik klavyeler bulunmaktadır.

Seçimimizi yaparken, alandaki büyük, tanınmış çevre birimi üreticilerini ve çeşitli bütçelere uygun ürünleri dahil ettik.



Bir mekanik klavye gerçekten buna değer mi?

Bir klavye kullanmak elbette öznel deneyime ve kişisel tercihe bağlıdır. Bununla birlikte, daha istikrarlı, kaliteli bir his veren bir kiti seviyorsanız, yatırıma değer olabilir.

Ayrıca, uygun şekilde bakımı yapılan mekanik klavyelerin, membran muadillerine göre çok daha uzun süre dayanabileceği unutulmamalıdır.



Mekanik oyun klavyeleri oyun oynamak için gerçekten daha mı iyi?

Hevesli bir oyuncuysanız, mekanik oyun klavyelerinin daha hızlı ve daha doğru yanıt vermenize izin verebileceği konusunda fikir birliği vardır - bu da bir hızlı koşuyu veya turnuvayı kazanabilir veya bozabilir. Birden fazla tuş kullanmanız gerektiğinde ve hızlı bir şekilde, kauçuk tabanlı kartlar kıyaslandığında yanlış veya yavaş olabilir.

Ayrıca, uygun bakım ile daha uzun süre dayanırlar. Bu nedenle, geleneksel klavyelerden daha gelişmiş oyun deneyimi ve daha iyi dayanıklılık elde edeceksiniz.


Mekanik klavyee yazmak daha mı zor?

İster farklı bir klavye formatı deniyor olun, ister dokunma tipini öğreniyor olun, mekanik oyun klavyesi kullanmak bir öğrenme eğrisi olabilir. Doğruluğunuz ve hızınız kendi içinde, kullandığınız setten çok yazma becerilerinize bağlıdır ve bu nedenle -- en azından başlangıçta -- başlangıçta yazmak daha zor olabilir.

Bununla birlikte, çoğu mekanik klavyenin işitilebilir "klik" sesinden ve her bir yay hissinden hoşlanıyorsanız, en azından daha keyifli olabilir.



Düşünmeye değer alternatif mekanik klavyeler var mı?

Piyasadaki en iyi ürünlere karar verirken kullanılabilirlik, çok yönlülük ve mekanik klavyelerde yeni olanların yanı sıra bu tür klavyeleri oyun oynamak için kullanma konusunda deneyimli kişiler için uygun seçeneklere odaklandık.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *