Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Silivri Haberleri Volkan Yılmaz: Halk Ekmek büfesi ilçe başkanınızın babasının malı değil

Volkan Yılmaz: Halk Ekmek büfesi ilçe başkanınızın babasının malı değil

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de geçtiğimiz gün açılan İstanbul Halk Ekmek büfesi önünde, CHP’liler tarafından anahtar teslim töreni yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Yılmaz, "Büfenin açılışında CHP’nin Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, burayı işletecek olan gazi yakını hanımefendiye anahtar teslimini bizzat kendisi yaptı. Buraya kurulan Halk Ekmek büfesi CHP’nin büfesi değil, ilçe başkanınızın babasının büfesi hiç değil" dedi

Okunma Süresi: 8 dk

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 2021 yılı Mayıs ayı meclis toplantısının 3. oturumunda söz alan İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı’nın sözlerine cevap verdi. Subaşı, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın’ın belediye çalışmalarında yer aldığını öne sürerek aleyhte bir konuşma gerçekleştirdi. Bunun üzerine kürsüye gelen Başkan Yılmaz, Subaşı’nın yanlış bilgilendirildiğini anlatarak, resmi törenlerde ilçe başkanının kendisine eşlik etmesinin doğal olduğunu vurguladı. İlçe başkanlarının, belediye başkanlarının bulunmadığı ortamlarda belediyenin çalışmalarını denetleme veya personellere amir edasıyla talimat verme görevi olmadığını dile getiren Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz hafta Müjdat Gürsu Stadı açılış törenindeki “Burada bir hizmet yapıyoruz. Kimin parasıyla? İstanbul halkının. Buna, ‘bilmem ne partisi hizmeti' diyebilir miyiz? Diyemeyiz" sözlerini hatırlattı.

Anahtar teslim töreni!

Konuşmasına örnekler vererek devam eden Başkan Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından Silivri’ye kurulan halk ekmek büfesinin hizmete açılışında, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen tarafından anahtar teslim töreni yapılmasını eleştirdi. Yapılan hizmetlerde partizanca tutumdan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, gazi yakınına verilen büfenin anahtar tesliminin Halk Ekmek yetkilileri tarafından yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Doğruları söyleyeceğim

Başkan Yılmaz, Halk Ekmek büfesinin açılışında yaşananlarla ilgili şunları söyledi: “Ben Başkan İmamoğlu’nun her fırsatta dile getirdiği ‘Bu ülkenin, bu milletin vergileriyle yapılan hizmetlerde partizanca tutumlardan kaçınılması gerekir.’ düşüncesini çok doğru buluyorum. Örneğin MHP’li Silivri Belediyesinde; Fen İşleri Müdürlüğü ya da Park Bahçeler Müdürlüğünün yaptığı bir çalışmayı benim olmadığım bir ortamda ilçe başkanı gidip denetleyemez. Bu her şeyden önce işin doğasına ve tabiatına aykırı. Buradan yola çıkarak; yakın zamanda yaşanan bir hadiseyi sizlerle paylaşmak isterim. İstanbul Halk Ekmek, geçtiğimiz günlerde Silivri’de bir büfe hizmete açtı. Büfenin açılışında CHP’nin Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, burayı işletecek olan gazi yakını hanımefendiye anahtar teslimini bizzat kendisi yaptı. Buraya kurulan Halk Ekmek büfesi CHP’nin büfesi değil, ilçe başkanınızın babasının büfesi hiç değil. Bu büfe İBB’nin Halk Ekmek şirketinin büfesi. Dolayısıyla gazimizin yakınına bu anahtar teslimini Halk Ekmek yetkililerinin yapması daha doğru olur. CHP’nin de bunları savunması değil bu uygulamalardan utanması gerekir. Ben doğruları söylemeye, CHP’nin örgütlerinin yaptıkları yanlışları dile getirmeye devam edeceğim.”

Tarıma destek yetersiz

Başkan Yılmaz, İBB’nin tarım projeleri, çiftçi desteklemeleri, köylere yönelik su tarifeleri, maliye hazinesi ve tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapılarla mücadele çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. İBB’nin tarım destekleme projelerini yetersiz bularak eleştiren Başkan Yılmaz, köylere yönelik su indirimi teklifini yinelerken, maliye ve tarım arazisi üzerine yapılan kaçak yapıların yıkımında hâlâ İBB desteği alamadıklarını ifade etti ve kaçak yapılarla kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Dar gelirliyi destekliyoruz

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB tarafından çiftçilere dağıtılan silajlık mısır tohumu projesini yetersiz bularak, Silivri Belediyesi tarafından yapılan silajlık mısır ekimi ile ilgili bilgiler verdi. "Tarım deyince Tarım Lisesi olan ve Tarım Müdürlüğü olan bir ilçe belediye başkanı kimliğimle konuşmak istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, “İBB’nin son zamanlarda, çiftçiye, hayvancıya destek olma anlamında yaptığı çalışmaları yetersiz olmakla beraber anlamlı buluyorum. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ’35 futbol sahası büyüklüğünde ekimler yaptık.’ dedi. Her seferinde söylüyorum eski profesyonel bir futbolcuyum. Bir futbol sahasının büyüklüğü 7 bin 100 metrekare. 7 bin metrekare, 7 dönüm dersek. Ekrem Bey İBB olarak 35 futbol sahası büyüklüğünde, yani 225 dönüm araziyi İBB’nin Tarım Müdürlüğü veya Daire Başkanlığı marifetiyle ekmiş. Biz göreve geldiğimiz günde ekilen, dikilen tek arazi yokken, bugün tam 357 futbol sahası büyüklüğünde, yani 2 bin 500 dönüm araziyi ekip işliyoruz. Ektiğimiz, diktiğimizden de tek kuruş Silivri Belediyesinin kasasına sokmuyoruz. Ne yapıyoruz biliyor musunuz? Dar gelirli tarımsal üreticiyi, dar gelirli hayvancıyı destekliyoruz. Geçen yıl 375 dönüm yerli ve milli sertifikalı arpa tohumu ektik. 120 ton arpayı 600 tane çiftçiye 200’er kiloluk paketler halinde dağıttık. 7 bin 500 tane samanı, üreticilerimize ücretsiz dağıttık. Bu yıl hedefimiz 50 bin balya samanı ve 400 ton tohumluk arpayı çiftçimizle, hayvancımızla, dar gelirli üreticimizle paylaşmak.

Çiftçilikten anlamadığı aşikar

Ekrem Bey çiftçilikten ne kadar anlar veya çiftçilik faaliyetlerini ne kadar bilir bilmiyorum ama İBB’nin Tarım Hizmetleri Müdürlüğünün bu işten çok anlamadığı aşikâr. Ya da her seferindeki gibi billboardları, ilanları, afişleri, algı yönetimi olarak kullanma adına çok güzel işler yapıyorlar. Silajlık mısır, çiftçinin kaba yem ihtiyacını karşılar. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılar için çok önemlidir. Mısır tohumu dağıtarak çiftçinin yem ihtiyacını karşıladıklarını iddia ettiler. Allah aşkına mısırın tohumu, o mısırın üretilmesindeki girdilerin sadece yüzde 7’sine tekabül eder. O mısır ekilecek, sulanacak, silaj makinesiyle hasat edilip torbalanacak ve o şekilde dağıtılacak. Siz dağıttığınız mısırlarla ancak Silivri’de yaşayan vatandaşların sinema keyfindeki patlamış mısır ihtiyacını giderirsiniz. Bunları anlatırken birinin karşınıza çıkıp gerçekleri yüzünüze söyleyeceğini de düşünerek yapın. Bundan sonra Tarım Müdürlüğünüzden gelen projeleri bir bilene inceletin arkadaşlar. Biz Silivri Belediyesi olarak bu sene ilk defa 75 dönüm silajlık mısır ektik. Oradan 500 ton mısır elde edeceğiz. Bu ürünlerin sulaması bize ait, gübrelemesi bize ait, çapalaması bize ait. Aynı zamanda biçilip silaj haline getirilerek paketlenmesi yine 1000 tane dar gelirli hayvancıya 500’er kiloluk torbalarla dağıtılması Silivri Belediyesine ait olacak. Onun için tarım deyince, hayvancılık deyince gelen projeleri lütfen bir bilene danışın, bir bilenin süzgecinden geçirin.” ifadelerini kullandı.

GELİN TOPU TACA ATMAYIN

Tarım ve hayvancılığın devam ettiği köylere yönelik su indirimi konusunu tekrar İBB Meclisine taşıyan Başkan Yılmaz, “Tarımı ve hayvancıyı destekliyoruz dedik. 1 yılı geçti. Yanılmıyorsam Silivri’de 6 köy ve İstanbul’un 6 ilçesinde 33 köyümüz hâlâ İSKİ’nin su tarifesinden muzdarip arkadaşlar.” dedi. Bazı meclis üyelerinin konuşmasını bölmeye çalışması üzerine, “Dezavantajlı kardeşlerin, eli nasırlı çiftçinin, eli nasırlı hayvancının halinden anladığın gün, buranın İBB meclisi olduğunu anlayacaksın.” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Ben bütüncül bir anlayışla Silivri’nin örnek çalışmalarından hareketle konuşuyorum. İster örnek alırsınız ister sınıfta kalırsınız, karar sizin. Kim sınıfta kaldı, kim sınıfı geçecek ona 3 sene sonra İstanbul’un necip vatandaşları karar verecek. Şimdi dinleyeceksiniz su tarifelerini oldu mu? 33 köy hala zimmet çıkar diye, zimmetten korktuğunuz için bugün pahalı su kullanıyor. Peki, 303 tane işçiyi kapının önüne koyarken, 11 milyon ihbar tazminatı öderken, buradan zimmet çıkma ihtimali de çok yüksekken bu işi yapıyorsunuz. Ama çiftçiye gelince, hayvancıya gelince zimmet çıkar öyle mi? Ne dediniz? ‘İktidardasınız mecliste bir yasa çıkaralım düzeltelim.’ Yasa da çıkardık. Kırsal Mahalle haberiniz yok mu? Cumhur İttifakı oylarıyla mecliste ‘Kırsal Mahalle Yasası’ düzenlendi. Birçok köy tüzel kişiliğini yitirip mahalle haline dönüşen büyükşehirlerin tekrar köy hayatının yaşatılması, köylünün korunup kollanması için hükümetimiz bir yasa çıkardı. Peki İyi Parti, CHP, HDP mecliste bu yasaya ne dedi? Ret! Reddettiniz. Kısaca anlatayım. İlçe meclislerinde köylerimiz için kırsal mahalle kararı alınacak. İBB’ye gelecek, İBB onaylayacak. Ondan sonra Kırsal Mahalle Yasası içinde su tarifesini de bulunduran yasa ‘2022 Ocak ayında yürürlüğe girer.’ diyor. Silivri Belediyesi ne yaptı biliyor musunuz? 9 ay önce kırsal mahalleden Silivri Belediyesinin üzerine düşecek konuda köylerimizde kızına, oğluna inşaat yapacak köylümüzden inşaat harçlarını almayarak sıfırladı arkadaşlar. Şimdi topu Ekrem Bey’in önüne doğru yolluyorum. Gelin topu taca atmayın. Minderden kaçmayın. Zimmet çıkar demeyin. 6 ay var. Gelin İSKİ Genel Kurulu’nda da bu konuyu gündem edelim. Su tarifelerini ¼ oranında indirip o 33 köyümüze müjde verelim arkadaşlar. Var mısınız?”

200’ÜN ÜZERİNDE KAÇAK YAPI YIKTIK

Konuşmasında Milli Emlak, hazine arsaları ve orman arazilerinin çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, bu araziler üzerine yapılan kaçak yapılarla mücadele edilmesinin önemine değinen Başkan Yılmaz, kaçak yapıların yıkımına ilişkin İBB’den destek alamadıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Silivri Belediyesi olarak kendi sorumluluk alanımızda bulunan tarım arazilerinin üzerine imar yapılmaması konusunda çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Daha öncede bu kürsüden söyledim; Ağabeyi, amcası, dayısı kim olursa olsun, kartvizitinde ne yazarsa yazsın tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıkacağım.’ dedim. Diyeceksiniz ki; İBB ile ne alakası var git yık kardeşim. Zaman zaman değil, her zaman İBB’nin Zabıta Müdürlüğüne yazı yazıyoruz. ‘Silivri’nin Seymen köyünde 6 tane tarım arazisine yapılan kaçak yapıyı yıkacağız.’ diyoruz. Koskoca İBB’siniz! İş makinası, ekskavatör, zabıta destek istiyoruz. Her seferinde pandemi, elektrikler kesikti, sular akmıyordu gibi bahanelerle İstanbul Büyükşehir Belediyesi bize yıkımlarda ne araç, ne gereç, ne de personel veriyor Sayın Başkanım. Haberiniz olmayabilir ama bundan sonra bu arkadaşlar hassasiyet gösterir, bize miras değil emanet olan bu toprakların üzerine yapılan ve Türk tarımına ihanet olan o kaçak yapıları beraberce yıkarız. Yıkım soğuk bir iştir ama ben oy noktasında zarar görür müyüz demeden bugüne kadar 200’ün üzerinde maliye hazinesine de tarım arazisi üzerine yapılmış yerleri yıktım. Bu arazilere yapılan kaçak yapıların hepsini tek tek yıkacağım.”

MÜGE CESUR ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *