Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Sağlık Psikiyatristlere çağrı

Psikiyatristlere çağrı

Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Multidisipliner Nörodejenerasyon Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, psikiyatri uzmanlarının nörobilimdeki yenilikleri takip etmesinin zorunlu olduğunu belirtti

Okunma Süresi: 2 dk

Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Multidisipliner Nörodejenerasyon Kongresi, nöroloji, psikiyatri, farmakoloji, fizyoloji, anatomi, moleküler biyoloji ve genetik, biyoinformatik, biyomühendislik alanlarında araştırmacıların katılımıyla başladı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasında Multidisipliner Nörodejenerasyon Kongresi’nin, şu anda dünyada en çok merak edilen tıbbi konulardan birini açıklamaya çalışan bir kongre olduğunu söyledi.

Bilimin uzayı beyin

Özellikle son yıllarda bilimin yeni uzayının beyin olarak tespit edildiğini belirten Tarhan, “Beyin alanında yapılacak çalışmalarda birçok hastalığın tedavisinde bize ciddi bir şekilde ufuk açıcı ve ilham verici çalışmaları sunabilecek bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Bu özelliği nedeniyle Üsküdar Üniversitesi olarak biz nörobilim alanını AR-GE odağı olarak belirledik. AR-GE’de Selection Concentration olarak tanımlanan bir prensip vardır. Bir konuyu seçersiniz ve o konuda derinleşirsiniz. Eğer bu olursa AR-GE olabiliyor, her şeyde AR-GE yapmaya çalışıldığında pek anlamı olmuyor. Biz nörobilimi seçtik ve bu alanda derinleşmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili hasta bilgileri açısından çok güçlü bir veri tabanına da sahibiz” dedi.

Çalışmalara başladık

Laboratuvar altyapısı göz önüne alındığında şu anda Türkiye’de bu konuda birçok ilki başlatmış konumda olduklarını dile getiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Özellikle üniversitenin kuruluşunda tema olarak konseptimiz sağlık alanında davranış bilimlerine odaklandığımız için nörobilimi önemli bir AR-GE odağı olarak tercih ettik. Uygulama ve bilim ortağımız NPİSTANBUL Beyin Hastanesi bu çalışmaların bir parçası. Orası en son tedavi yöntemlerini uygulama konusunda bize ciddi destek veriyor. Tıp Fakültesi de aynı şekilde. Aynı zamanda nörobilim ve nörogenetikle ilgili çalışmalara olanak sağlayan laboratuvar altyapılarımız var. Kök hücre çalışmalarını gerçekleştirebileceğimiz laboratuvarla ilgili girişimlere başladık” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *