Hasret Çanları isimli 13 eserden oluşan albümüyle adından övgüyle söz ettiren, başarılı şarkıcı Elif Şen, Damga'ya özel açıklamalarda bulundu. Müzik yapmayı ve şarkılar söylemeyi çok sevdiğini anlatan Şen, ağırlıklı olarak Türk Halk Müziği yorumladığını ve kendini tarzını yaratmaya çalıştığını ifade etti. “Müzik evrenseldir. Her kesime hitap edecek şarkılara ses olmak da bizim görevimizdir” diye konuşan genç şarkıcıyı gelin bir de kendinden dinleyelim...
Elif Şen neler yaptı, ne okudu, neden müziği seçti?
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümü mezunuyum. Müziği seçmemde ki neden çok küçük yaşlardan beri ezgilerde notalarda kendimi bulmamla alakalı. Şuan 13 eserlik “Hasret Çanları’’ adın da bir albüm çalışmam oldu ve tüm dijital platformlarda yerini aldı. Cd ve albüm olarak ise çok yakında tüm müzik marketlerinde de yerini alacak.
Kesinlikle müzik yapmaya kararlı mısınız yoksa daha netleştirmediğniz şeyler var mı kafanızda? Yine ayrıca sanat camiasında örnek aldığınız, ilham aldığınız birileri var mı?
Müzik benim yaşam biçimim ve kültürüm. Sanat yolunda emin adımlarla yürüdüğümü düşünüyorum. Evren de sağolsun düzenli olarak tüm yollarımı sanata çıkarıyor. Elbette etkilendiğim sanatçılar var ama ben kendi tarzımı yaratmaya ve kimseden de etkilenmemeye çalışıyorum.
Günümüz müzik piyasasının son halini nasıl değerlendirirsiniz? Bu piyasada en çok neyi eleştiriyorsunuz?
Maalesef üzülerek ülkemizde sanata ve sanatçıya değer verilmediği için haliyle herhangi bir olumsuzlukta ilk darbeyi müzik piyasası yiyor. Pandemi de olduğu gibi. Şuan sanat adı altında lanse edilen ve müzik kültürünü bilmeyen medyanın da desteğiyle birlikte gerçek sanat maalesef bozulmuş durumda çünkü müzik sanatı görselliğe dayanmış. Bu yüzden benim de mücadelem bu algıyı kırma yönünde.
Her tarz müzik okuyacağınızı belirttiniz? Bu bir risk değil mi?
Ben ağırlıklı olarak Türk Halk Müziği seslendiriyorum. Amma velakin her kesime hitap etmem gerektiğini düşünüyorum. Bu durumdan ben ve dinleyicilerim de memnun.
Sesinizi daha çok açmak ve geliştirmek için çabalarınız var mı?
Ben şuan zaten Sonare Müzik yapım’da okuma koçluğu yapıyorum ama ne kadar işin piri olsanız da gelişime her zaman açık olmak gerektiğini düşünüyorum.
Kısa orta ve uzun vadeli planlarınız nelerdir?
Kısa, uzun veya orta vadeli planlar demeyelim çünkü hayatın size ne getireceği belli olmuyor. Şu an piyasanın en iyilerinden olmayı hedefliyorum.
Fuat Bahçeci hoca ile çalıştığınızı biliyoruz. Kendisiyle neler çalışıyorsunuz? Fuat Bahçeci dışında müzik konusunda destek aldığınız birileri var mı?
Çok doğru bir sanat adamıyla çalışıyorum. Sevgili Fuat Bahçeci 30 senesini bu sektöre vermiş birisi, o yüzden bende başarılı bir hocanın yetiştirdiği öğrencisi olarak çok şanslıyım. Böylece kendisinin tecrübelerinden faydalanarak bu piyasaya da 1-0 önde başladığımı düşünüyorum. Günlük hayatta stüdyoda okuma koçluğu yapıyorum, haftanın 3 günü elit mekanlar da sahne alıyorum. Fuat hocamla beraber ortak müzikal projelerimiz var.
İleride teklif gelirse dizi filmde, reklamlarda vs oynamak ister misiniz?
Bir oyunculuk sertifikam var zaten. İler de böyle fırsatlar önüme gelirse, projeler kafama yatarsa neden olmasın. Sonuçta fırsatlar değerlendirmek içindir.
Özel hayatınız nasıl gidiyor? Gençliğinizi yaşayabiliyor musunuz?
Gençlerin hür iradesiyle, özgür bir şekilde gelecek kaygısı olmadan yaşayabilecekleri bir dünya olduğunda ben de gençliğimi yaşayacağım.
Müzik dışında ne gibi hobileriniz var?
Mezun olduğum alanımla yani sosyal hizmetlerle (özellikle alanım yaşlılar) ilgili ve alakalı olmayı seviyorum ve hayır duası almak beni mutlu ediyor. Ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Derya Şen hocamın yazdığı şiirleri yorumlamayı seviyorum kendisi zaten halam olur. Albümümde de bir çok eseri mevcuttur. İnsanları gözlemlemek bana bir terapi gibi, insanları izlemeyi ve dinlemeyi seviyorum.
MÜZİK HİÇBİR ZAMAN SUSMASIN
Son olarak neler söylemek istersiniz?
Son olarak bu piyasa da, bu zorlu yolculukta ailemin her zaman tam destek olması bana ayrı bir güç verdi. Karşıma doğru insanların çıkması örneğin sevgili hocam Fuat Bahçeci gibi ve menajerim Yeliz Bahçeci gibi ve onların vasıtasıyla tanıştığım örneğin siz Damga Gazetesi emekçileri gibi güzel insanlarla her zaman hedefimin olduğundan daha çok güçleneceği için mutluyum. Destek olan veya olmayan, gizli takipte bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi ediyorum. Sanat halk içindir, müzik birleştirir ve müzik susmasın diyerek sonlandırıyorum.
SÖYLEŞİ: BURAK ZİHNİ