Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Politika Millet İttifakı'ndan 4 parti AK Parti ile mi hareket edecek?

Millet İttifakı'ndan 4 parti AK Parti ile mi hareket edecek?

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Cumhur İttifakı'nın anayasa değişikliği için en az 360 milletvekilinin gerektiğini hatırlatarak DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat partilerinin AK Parti ile birlikte hareket edebilme olasılığına değindi.

Okunma Süresi: 2 dk

EMİNE KAŞIKCI- 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine göre Ak Parti'nin 268, Yeniden Refah Partisi'nin 5, MHP'nin 50, YSP'nin 61, TİP'in 4, CHP'in 169, İYİP'in 43 milletvekili kazandığı açıklanmıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk "İki parti birleşme yolunda" başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

Öztürk, Cumhur İttifakı'nın toplam 323 milletvekili bulunduğunu ve anayasa değişikliği için en az 360 milletvekilinin gerektiğini hatırlatarak bunun için eksik olan 37 milletvekilini diğer siyasi partilerden alabilmek için yoğun çaba içerisinde olduğunu ileri sürdü.

Bunun gerçekleşmeme durumunda Cumhur İttifakı'nın anayasa değişikliği için destek isteyeceğini dile getiren Öztürk, AKP'nin kanca attığı milletvekilleri arasında İYİ Partililerin de bulunduğunu söyledi.

Öztürk CHP listesinden seçimlere katılan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat partilerinin de toplam 38 milletvekili bulunduğunu anımsatarak daha önce AK Parti içinde yer alan isimler olmasından dolayı "Bir çok konuda AKP ile birlikte hareket eder mi? Başta Anayasa değişikliği konusunda işbirliği yapabilirler." dedi.

Öte yandan Öztürk, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun birleşmek için görüşmeler yaptığını iddiasında bulundu.

Öztürk yazısının devamında şunları söyledi:

İKİ PARTİ BİRLEŞEBİLİR

Ali Babacan'ın Genel Başkanlığını yürüttüğü DEVA Partisi'nin 15, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin ise 10 milletvekili var. Bu iki siyasi partinin birleşmesi için görüşmeler yapılıyor. Bu konuda hayli yol alındı.

DEVA ile Gelecek Partisi birbirine yakın. O yüzden birleşmesi sancılı olmaz. Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse “Eş başkanlık” döneminin yanı sıra Davutoğlu'na “Onursal genel başkanlık” unvanı da verilebilir.

İki partinin genel başkanları arasında görüşmeler devam ederken, TBMM'de güçlü bir grup oluşturabilmek için Saadet Partisi'nin de grupta yer alması amaçlanıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında da bu konuda görüşme yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *