Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Politika Kılıçdaroğlu CHP'deki geleceğini partiye bıraktı

Kılıçdaroğlu CHP'deki geleceğini partiye bıraktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin başında kalıp kalmayacağı sorusuna “Ona parti karar verir " dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesi eleştirileri de beraberinde getirdi ve istifa çağrıları yükseldi.

Kılıçdaroğlu ise ikinci tur seçimlerinin ardından yaptığı ilk açıklamada mücadeleye devam edeceğini söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde ise 'istifa edip etmeyeceği' sorusuna Parti Meclisi’nde hep birlikte karar verileceğini dile getirmişti.

Öte yandan tüm CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de istifalarını sunmuştu.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, partinin başında kalıp kalmayacağı sorusuna “Ona parti karar verir tabi doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir” şeklinde karşılık verdi.

KURULTAY SÜRECİ

Partide olağan kurultayın yasalara göre yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Olağan kurultayımızı yasalara göre yapacağız. Ona da Parti Meclisimiz karar verecek. Bunun için hukukçu arkadaşlarımız bir tarihlendirme yapıyor. O tarihlendirme içerisinde belli aşamalarda ilçe, il kongreleri, sonra kurultay yapılacak. Belli bir süreç var ve o süreç içerisinde bunları tamamlayacağız.

“Şimdi, MYK'da konuşulan bir konuyu benim ayrıntılara girerek anlatmam doğru değil. O toplantıda ittifak da dahil olmak üzere her konu bütün ayrıntılarıyla sağduyu içerisinde, büyük bir sorumluluk içerisinde konuşuldu. Yüklendiğimiz sorumluluğun ağırlığı, o sorumluluğun gereklerinin yerine getirilmesi bütün bunların hepsi konuşuldu”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *