Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Nedir Ve Nasıl Yapılır? Terkos Gölü (Durugöl) nerede, hangi ilçede, nasıl gidilir?

Terkos Gölü (Durugöl) nerede, hangi ilçede, nasıl gidilir?

Göl yüzeyine yayılan pembe çiçeklerin oluşturduğu manzara ile adından söz ettiren Terkos Gölü’nün nerede olduğu ve nasıl gidileceği merak konusu oluyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Terkos Gölü son günlerde gündemden düşmüyor. İstanbul’da bulunan göl, pembe renkli çiçeklerin açması ve açan bitkilerin göl yüzeyine yayılmasıyla ortaya çıkan muhteşem manzaralar ile adından söz ettiriyor. Durugöl olarak da bilinen bu doğal güzelliği yakından görmek isteyenler Terkos Gölü’nün nerede olduğunu, nasıl gidileceğini, hangi ilçede bulunduğunu ve açık adresini öğrenmek istiyor! Öte yandan Terkos Gölü çevresinde bulunan diğer gezilecek alanlar da vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Pembe renkli çiçeklerin kapladığı Terkos Gölü’ne ulaşım hakkında merak edilenler…

Terkos Gölü (Durugöl) nerede, hangi ilçede?

Terkos Gölü, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Arnavutköy ve Çatalca ilçelerinin sınırlarında yer alıyor. Göl, megakentin kuzeybatısında Karadeniz kıyısına ve İstanbul Havalimanı’na yakın bir alanda konumlanıyor. Terkos, İstanbul’a su sağlayan baraj göllerinden birine de ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.

Terkos Gölü’ne nasıl gidilir?

Pembe çiçeklerin göl yüzeyine yayılmasıyla oluşan kartpostallık manzaraları yerinde görmek isteyen İstanbulluler veya yerli - yabancı turistler Terkos Gölü’ne (Durugöl) ulaşım seçenekleri araştırıyor. Göl çevresine ulaşım çoğunlukla özel araçlarla sağlanıyor. Ancak İstanbul Arnavutköy’de bulunan ve Durugöl olarak da bilinen Terkos Gölü’ne gitmek isteyenler için toplu taşıma imkanları bulunuyor.

Terkos Gölü'nün manzarası gündemde geniş yer buldu

Terkos Gölü’nden hangi otobüsler geçiyor, metro var mı?

İstanbul’a içme suyu sağlayan en önemli noktalardan biri olan ve çevresel güzellikleri ile de ön plana çıkan Terkos Gölü’ne ulaşmak için İETT otobüslerinden faydalanabilirsiniz. Terkos Gölü (Durugöl) yakınından geçen otobüs hattının 336 K no’lu Yeniköy - Karaburun - Mescidi Selam olduğu biliniyor. Yeni açılan İstanbul Havalimanı metrosu ise Terkos Gölü’nün yakınından geçmiyor.

Terkos Gölü çevresinde gezilecek yerler var mı?

Terkos Gölü’nün manzarasını görmek isteyenler göl etrafından başka gezilecek yerler olup olmadığını da merak ediyor. Arnavutköy ilçesinde Terkos Gölü yakınlarında bulunan Karaburun da bölgede öne çıkan mekanlar arasında yer alıyor. Karadeniz sahilinde bulunan Karaburun’da yer alan cam teras birçok kişi tarafından özellikle hafta sonlarında sıkça ziyaret ediliyor.

Terkos Gölü nasıl oluştu?

Terkos Gölü, İstanbul'un Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısına yakın bir konumda yer alan doğal bir göldür. Terkos Gölü, lagün gölü olarak adlandırılan göl türlerinden biridir. Lagün gölleri, deniz kıyısına yakın alanlarda kum, mil ya da kıyı setleri ile denizden ayrılan sığ suların göle dönüşmesiyle oluşur.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *