Basın İlan Kurumu (BİK) ve İŞKUR iş birliğiyle yürütülen 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı'ndan mezun olan gazeteci adaylarına sertifikaları törenle verildi. İstanbul'da ikincisi gerçekleştirilen programdan 34 kursiyer mezun oldu. Topkapı'da bir otelde düzenlenen sertifika törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da katıldı.
Yerli ve milli bakış
Törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit hakkın anlaşılabilmesi, doğrunun ortaya konulması anlamında basının çok önemli ve değerli olduğunu söyledi. Basın sektöründe yerli ve milli bir bakışın olması gerektiğini vurgulayan Özyiğit, "Eğer kendi çabamız olmazsa, yerli ve milli bakışımız bulunmazsa en hayati ve en haklı olduğumuz noktalarda uluslararası alanda haksız duruma düşebiliriz. Kendimizi tanıtma zorluğu yaşayabiliriz, ki çoğu zaman yaşıyoruz. O nedenle yeni gazeteci adaylarımız; Türk milletinin, devletiyle milletiyle hükümetiyle Cumhurbaşkanı ile yapısını ve işleyişini düzgün tahlil eder ve kendi milli bakışıyla haber yaparlar. Onun peşinde olurlar. Dışarıdan gelen haberleri de süzgeçten geçirmeden yazmazlar" diye konuştu.
Yerel medyanın ihtiyacı var
BİK Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertem ise kurumun, ulusal ve yerel yazılı basında devletin basın yayın sektörüne desteğinin dağıtıldığı yegane kurum olduğunu ifade etti. Özellikle yerel medyanın, Basın İlan Kurumu'na çok fazla ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Ertem, "50 yılı aşkın süredir yürüttüğü adil bir dağıtım politikasıyla bugüne kadar geldi. Bu sertifika töreni her ne kadar yeni mesleğe girecek arkadaşlarımız açısından bir istihdam kapısı gibi düşünülmüş olsa da dolaylı olarak basın sektörüne bir katkı olarak değerlendirilebilir" ifadelerini kullandı.
Bilişim çağına ayak uyduruyoruz
BİK Genel Müdürü Yakup Karaca da bilişim çağının şartları itibarıyla üstlenmesi gereken yeni görevleri yerine getirdiklerini söyledi. Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı'nın başarıyla tamamlandığını ifade eden Karaca, "Basın İlan Kurumu, kuruluş amacı doğrultusunda, sorumluluklarının farkında olarak basınımızın yapısal sorunlarının haline dair başta eğitim, istihdam ve gazetelerimizin rehabilitasyonu olmak üzere kalkınma ajansları, İŞKUR ve KOSKEB ile birlikte yazılı basın sektörümüzün yapısal ve dijital dönüşümlerine katkı sunacak birtakım mikro proje ve girişimlere başlamış bulunmaktadır" dedi.
Eğitimler devam edecek
Kurs hakkında da bilgi veren Karaca, şöyle devam etti: "Bu mütevazı fakat son derece önemli ve anlamlı bir adım olmuştur. Projemiz, 6 ilde hayata geçirilmiş olup Anadolu'nun önemli 7 ilinde de yıl sonuna kadar diğer programlarla birlikte hız kesmeden devam edecektir. Şimdiye kadar bu program kapsamında 300'e yakın genç gazeteci adayımız eğitim almıştır. Bunlardan yaklaşık 150'si istihdam imkanı bulmuştur. Dolayısıyla bu projeyle birlikte sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne bir katkı sağlanması düşünülmüş ve bu çerçevede temel gazetecilik bilgilerinin yanı sıra dijital yayıncılıkla beraber uzman habercilik ve hatta basın yayın politikaları bir anlamda basın ahlak ilkeleri konularında genç gazetecilerimize eğitimler verilmiştir." Konuşmaların ardından mezun olan 34 kursiyere sertifikaları, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve diğer davetliler tarafından takdim edildi.
Yerel medya mevzuatı çıkmalı
Sertifika törenine İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert de katıldı. Basın ve Medyadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile görüşen Mert, yerel medya mevzuatının hayata geçmesi gerektiğini iletti. Mert bu mevzuat ile birlikte yerel basının daha işler ve sağlıklı hale geleceğini belirtirken; Çavuşoğlu ise gündeme alınacağını söyledi.
Okunma Süresi: 3 dk
Beşiktaş'tan transferde İsviçre harekatı! Hedefte 2 yıldız var
#Spor / 22 Kasım 2024
Yenidoğan Çetesi davasında 5'nci gün duruşmasıyla devam ediyor!
#Gündem / 22 Kasım 2024
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *