Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Medya BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran “Yeni Nesil Gazetecilik” konferansında öğrencilerle bir araya geldi

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran “Yeni Nesil Gazetecilik” konferansında öğrencilerle bir araya geldi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde düzenlenen “Yeni Vizyonuyla Basın İlan Kurumu ve Yeni Nesil Gazetecilik” konferansında Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran öğrencilere seslendi.

Okunma Süresi: 2 dk

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen “Yeni Vizyonuyla Basın İlan Kurumu ve Yeni Nesil Gazetecilik” konferansına katılan Rıdvan Duran, öğrencilere Basın İlan Kurumunun (BİK) yapısı ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Duran, 995 gazetenin BİK’ten ilan ve reklam aldığını belirterek, “Gazetelere yıllık yaklaşık 600 milyon lira ilan ve reklam ücreti ödüyoruz. Bu, aslında medyaya sunulan çok büyük destek.” dedi.

Destek vermenin yanında denetim de gerçekleştirdiklerini belirten Duran, belli şartların gerçekleşmesi halinde gazetelerin ilan almaya hak kazandıklarını aktardı.

Genel Müdür Rıdvan Duran, kurumun uyguladığı müeyyidelerle ilgili gündeme geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bizde müeyyideler yönetim kurulu kararı olduktan sonra bile mahkemeye gitmeden uygulanmıyor. Gazeteye müeyyide uyguladık, o kendisi 15 gün içerisinde bunu mahkemeye götürüyor, mahkeme ‘Bu alınan karar doğrudur.’ derse o zaman uygulamaya geçiyoruz. Onun dışında gayri yasal bir uygulama yok, hukuk dışı hiçbir şey yapamayız, her şey hukuk kontrolü altında. Aldığımız kararların yüzde 90’ından fazlası hukuk nazarında itibar, kabul görüyor.”


Gazete okumayan gazeteci olmaz

Dijital dönüşüm döneminde bulunulduğuna işaret eden Duran, “Çok popüler gazetecilerden çok daha fazla gazetecilik yapabilen, hiç bu konularla alakası olmayan, milyon takipçileri olan yeni nesil gazeteciler var artık. Yeni nesil gazetecilikle birlikte aslında çok absürt, gerçekle hiç alakası olmayan, sadece popülizm ve taraftar toplama adına bir sürü saçma sapan işler çıkmaya başladı. Maalesef yalan haber doğru haberden daha fazla ilgi görüyor. Kötü haber, iyi haberden rol çalmaya başladı.” diye konuştu.

Duran, gazeteci adaylarına gündemi takip etmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Gerçekten bu sektörde iş yapacaksanız, gazeteci olacaksanız, önce gazete okuyun. Gazete okumayan gazeteci olmaz.” dedi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Duran, internet yasasıyla ilgili hazırlık yapıldığını, bu konuda kendilerinin görüşünün istendiğini, internet medyasının da yasalaşacağı bilgisini aktardı.

Programa, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, BİK Sakarya Şube Müdürü İbrahim Çorbacı, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Yücel Velioğlu, SUBÜ Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Zülfikar Özçelik, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *