Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Magazin Serenay Sarıkaya, Ayşenur ve İkbal’in katledilmesinin ardından sessizliğini bozdu

Serenay Sarıkaya, Ayşenur ve İkbal’in katledilmesinin ardından sessizliğini bozdu

İstanbul Fatih’te Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in vahşi şekilde katledilmesinin ardından Türkiye’nin dört bir yanından sert tepkiler yükseldi. Yaşanan olayla ilgili paylaşım yapmayan Serenay Sarıkaya, ilk defa konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in Semih Çelik tarafından canice öldürülmesinin ardından birçok ünlü isim sosyal medya hesaplarından sert tepki gösterdi. Türkiye gündeminde yer alan ve birçok kişi, kurum veya kuruluş tarafından sert açıklamalar yayınlanan olayla ilgili, bazı ünlü isimler sosyal medya hesabından sessizliğini korudu. Serenay Sarıkaya da bu isimlerden biriyken yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu.

serenay-sarikaya-aysenur-ve-ikbalin-katledilmesinin-ardindan-sessizligini-bozdu-4.jpg

SERENAY SARIKAYA KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Serenay Sarıkaya yaşanan olayla ilgili ilk defa sessizliğini bozdu. Tepkisini net şekilde gösteren Serenay Sarıkaya, Magazin Burada muhabirlerinin sorularını cevapladı. Bireysel şekilde tepki vermek için paylaşımların çözüm doğuramayacağına dikkat çeken Serenay Sarıkaya, “Artık bir şeyler yapılması” lazım dedi.

serenay-sarikaya-aysenur-ve-ikbalin-katledilmesinin-ardindan-sessizligini-bozdu-3.jpg

ARTIK YAPILMASI GEREKEN BİR ŞEYLER VAR

Serenay Sarıkaya, yaşanan üzücü olayla ilgili muhabirlere şöyle konuştu:

"Yani bu konuda söylenecek çok bir şey yok herhalde. Çünkü ardı arkası kesilmeyen, kan donduran, inanılamayacak şeyler yaşıyoruz. Çok kısa bir süre zarfında yaşadık her şeyi. Bununla ilgili artık söylenecek bir şey yok bence artık yapılması gereken bir şeyler var. Onunla ilgili herkes kendi üzerine düşeni mutlaka yapıyordur ama ben de kendi adıma ne yapmam gerekiyorsa araştırıyorum.”

serenay-sarikaya-aysenur-ve-ikbalin-katledilmesinin-ardindan-sessizligini-bozdu-2.jpg

“BENİM BAŞIMA DAHA ÖNCE BENZER BİR OLAY GELMİŞTİ”

Gazetecilerin, 'Türkiye'de kendinizi güvende hissediyor musunuz?' sorusunu Serenay Sarıkaya şu şekilde cevapladı:

“Belki hatırlarsınız benim başıma daha önce benzer bir olay gelmişti dolayısıyla beni çok uzun süredir beni korkutan şeyler bunlar. Ama yolu, çözümü bizlerin bireysel olarak yapabileceğimiz şeylerle sonuçlanacak bir şey değil. Bu konuyla ilgili ciddi kararlar alınıp, ciddi yaptırımlar uygulanması lazım ki gerçek anlamda güvenli bir ülkede yaşayalım.”

serenay-sarikaya-aysenur-ve-ikbalin-katledilmesinin-ardindan-sessizligini-bozdu-1.jpg

“BİNLERCE SEBEBİ VAR AMA SONUÇ ARTIK ÖNEMLİ”

Serenay Sarıkaya, İstanbul Sözleşmesi hakkında konu açılınca ise şu değerlendirmede bulundu:

"Bunlarla ilgili yani benim söyleyecek hakikaten bir şeyim yok. Ben bir kadın olarak daha duygusal bir açıdan bakıyorum, binlerce sebebi var ama sonuç artık önemli.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *