Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Magazin Kalpazan dizisi oyuncusu Timuçin Esen (Adem) kim, hayatı biyografisi (nereli, kaç yaşında, evli mi)

Kalpazan dizisi oyuncusu Timuçin Esen (Adem) kim, hayatı biyografisi (nereli, kaç yaşında, evli mi)

Timuçin Esen Türk dizi ve sinema dünyasında önemli projelerde yer almış, yetenekli ve deneyimli bir isim olarak dikkat çekiyor. Peki, Timuçin Esen kimdir, nereli, kaç yaşında ve evli mi? İşte, Timuçin Esen’in hayatı ve biyografisi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Timuçin Esen Kimdir?

Timuçin Esen, 14 Ağustos 1973 tarihinde Adana’da doğdu ve 2024 yılı itibarıyla 51 yaşında. Aslen Niğdeli olan Esen, avukat bir anne ve babanın ilk çocuğudur. Annesi Nihal Esen, babası ise Üstün Esen’dir. Çocukluğunun ilk yılları Keban Barajı lojmanlarında geçmiştir.

Eğitimine TED Ankara Koleji'nde başlayan Esen, ardından Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde iki yıl eğitim aldı. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Yurt dışında da eğitim alarak kariyerine yeni bir boyut katmıştır; İtalya ve ABD'de tiyatro eğitimi aldıktan sonra Los Angeles'taki California Institute of the Arts'ta sinema ve yönetmenlik üzerine yüksek lisans yapmıştır.

2862315-6c6c7197617a5c8f6e3b32d3c13835e4-640x640.jpg

Kariyeri ve Oynadığı Diziler - Filmler

Timuçin Esen, kariyerine hem dizi hem de sinema alanında başarılı projelerle damga vurmuştur. İlk büyük çıkışını Gurbet Kadını dizisindeki Hakkı Ağa karakteri ile yapmış, ardından Gönül Yarası filminde Halil karakteriyle sinema dünyasında adını duyurmuştur. Bu rolle 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve SİYAD En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazanmıştır.

Sonraki yıllarda, birçok unutulmaz projede yer almıştır:

  • Hırsız Polis (2005-2007)Komiser Çınar
  • Gönül İşleri (2014-2015)Yılmaz (Deli Yılmaz)
  • Bodrum Masalı (2016-2017)Faryalı
  • Müslüm (2018)Müslüm Gürses
  • Hekimoğlu (2019-2021)Ateş Hekimoğlu
  • Tetikçinin Oğlu (2023)Korkmaz

Kalpazan Dizisi ve Adem Karakteri

Timuçin Esen, Kalpazan dizisinde Adem karakterini canlandıracak. Show TV'de ekranlara gelecek olan bu yeni projede başrol olarak izleyicilerle buluşacak. Esen’in canlandırdığı karakterin derinliği ve yetenekli oyunculuğu, dizinin en çok merak edilen detayları arasında yer alıyor.

Ödülleri

Başarılı oyuncu, yıllar içerisinde birçok ödüle layık görülmüştür. İşte Timuçin Esen’in aldığı bazı önemli ödüller:

  • 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (2005) – Gönül Yarası
  • GQ Türkiye Men of the Year 2018 “İKON” Ödülü – Müslüm
  • 17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri “Ayhan Işık Özel Ödülü” (2012) – Labirent
  • 9. Engelsiz Yaşam Vakfı “Yılın En İyi Sinema Erkek Oyuncusu” (2019) – Müslüm

Timuçin Esen Evli mi?

Timuçin Esen, 2012 yılında Bilge Türe ile evlenmiştir. Çiftin özel hayatı medyadan uzak ve sakin bir şekilde devam etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *