Araştırmacı - Yazar ve Eğitmen Meltem Reyhan, hayatı dönüştürme yolculuğunda rehberlik eden, çok okunan sekiz kitabının ardından şimdi de “Para Ne Söyler Biz Ne Anlarız?” adlı yeni kitabı ile okuyucularıyla buluştu. İndigo Kitap’tan çıkan kitap, yazarın sekiz yıldır sürdürdüğü Para ve Paha ile Barış Atölyeleri’nin bir özeti olarak para ile ilişkiyi fark etmek ve dönüştürmek için örnek hikayeler, ritüeller, ödevler ve alıştırmalardan oluşuyor. İnsanlık tarihinin en önemli sembollerinden biri olan para enerjisine yeni bir bakış açısı getiren kitap, değişen dünya düzeninde insanlık üzerinde binlerce yıldır değişmeyen kuralların etkisine dikkat çekiyor. Kıtlık bilincine zorlayan bu sistemin içinde uyanma niyeti olanlar için kaleme alınan kitap, hikayesini yeniden yazmak isteyenler için bir yol haritası niteliği taşıyor. Hayatla alışverişte kişinin kendine biçtiği değere, alma-verme dengesine, hayallerini gerçekleştirmek için kendini engelleyen önkoşulların nedenlerine, çözümlerine ve kendi potansiyelini açığa çıkarmak için inanç kalıplarından nasıl özgürleşeceğini anlatan kitap, para enerjisi ile olan ilişkimizin düzenlenmesine rehberlik ediyor. Yayınlandığından bu yana büyük ilgi gören Meltem Reyhan imzalı “Para Ne Söyler Biz Ne Anlarız?” kitabı, ‘Hürriyet Kitap Sanat’ bünyesinde kitap ekleri editörleri ve eleştirmenlerden oluşan 20 kişilik jüri tarafından seçilen ‘2021 Yılının En İyi Kurgu Dışı 50 Kitabı’ arasında yer aldı.
Kitaptan alıntı
“Kişisel zaman çizgimizde hepimizin parayla ilişkimize yön veren anıları ve göç, savaş, kıtlık deneyimi yaşamış atalarından gelen aktarımlar var. “Borçlan” diye haykıran ekonomik sistem de bunlara eklenince parayla ilişkimiz hayli sancılı… Onu hem istiyor hem de ona çok kızıyoruz. İnsanlık tarihinin en önemli sembollerinden biri olan para bir enerjidir ve aslında o bize bir şey yapmaz. Para varlığı ya da yokluğuyla bizde olanı ortaya çıkarır. İrademizi kullanma biçimimizi, hayat bakış açımızı, güçle olan ilişkimizi, iktidar olma isteğimizi, başkalarından beklentilerimizi, kendimize bakışımızı, ilahi sistemle olan bağımızı, hayata meydan okuma isteğimizi hatta ölüm korkumuzu aynalar. Paraya yön verebilmek bereket enerjisinin artmasının ilk şartıdır. “
Meltem Reyhan hakkında
1970 yılında İzmir’de dünyaya gelen Araştırmacı-Yazar ve Eğitmen Meltem Reyhan, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümünde eğitim gördü. 2012 yılında kendi bloğunu açarak yazılarını paylaşmaya başlayan Meltem Reyhan, 2015 yılında ‘Derin’ adlı romanı ve kadim bir bilgi olan niyet etmenin uygulamalarını anlattığı ‘Niyet Defteri’ adlı kitaplarıyla yazın hayatına adım attı. 2017 yılında hayatın içinden sembol okuyucusu olmanın inceliklerini anlattığı ‘Sırlar Bohçası’ adlı kitabını yayımlayan Reyhan, 2018 yılında ‘Gelecek Geçmişi Şekillendirir’ adlı interaktif olarak hazırlanmış çalışma kitabını okurlarıyla buluşturdu. Rüya konusunu detaylı olarak ele alarak anlattığı, sembolleri ve yorumlama tekniklerini örneklerle aktardığı ‘Rüya’ adlı kitabını 2020 yılında yayımlayan Yazar, 2021 yılında Hayatın Sembol Dili serisi adını verdiği “Aile Modelleri, Mekân Enerjilerini İyileştirmek, Doğanın Döngüsüyle Uyumlu Yaşamak” adları kapsamında üç çalışma kitabı ile raflarda yerini aldı. Araştırmacı-Yazar ve Eğitmen Meltem Reyhan; atölye çalışmaları, seminerleri ve aktif olarak videolar eklediği YouTube kanalı aracılığı ile deneyimlerini ve bilgilerini takipçileriyle paylaşıyor. Birçok farklı alanda kendini yetiştirmeye devam eden Meltem Reyhan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümünde eğitimini sürdürüyor. Toplumsal ve ekonomik gelişim için dayanışmanın önemine inanan Meltem Reyhan, aktif olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Buğday Derneği üyesi ve Tema Vakfı gönüllüsü olan Reyhan, Kadın Emeğini Destekleme Vakfı, Umuttan Çocuklar Derneği, Engellilerle Dayanışma Derneği ve Kız Çocuklarını Koruma Derneği bünyesinde gönüllülük çalışmalarına devam ediyor.