Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Kültür Sanat 'Bantlanmış Muz' sanat eseri 1,5 milyon dolarla geri dönüyor

'Bantlanmış Muz' sanat eseri 1,5 milyon dolarla geri dönüyor

Çağdaş sanatın hiciv ustası Maurizio Cattelan'ın bantlanmış muz sanat eseri hiç gitmemiş gibi geri döndü. İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın "Komedyen" adlı eseri, 2019 yılında ezber bozan bir ilke imza atmıştı, eser ilk izleyicilerini şaşkına çevirmişti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Maurizio Cattelan'ın bantlanmış muz sanat eseri ilk olarak Art Basel Miami Beach sırasında izleyicileri şaşkına çevirmeyi başarmıştı.

Üçlü edisyon olarak izleyiciyle buluştu

Üçlü bir edisyon olarak, ilk ikisi Perrotin aracılığıyla oldukça hızlı bir şekilde 120.000 ABD dolarına satıldı, ardından New York'taki Guggenheim Müzesi ile bağlantılı isimsiz bir alıcıya 150.000 ABD doları tutarında küçük bir fiyat artışı geldi. 

Komedyen eserinin yenilmiş hali.

Komedyen eseri defalarca izleyici tarafından yenildi

Komedyen o zamandan bu yana birçok kez sahneye çıktı ve ilk olarak New Yorklu bir performans sanatçısı olan David Datuna ve 2023'te performans sanatı adı altında aynı şeyi yaptığı iddia edilen Güney Koreli bir öğrenci tarafından defalarca yenildi. 

Maurizio Cattelan - Hiperrealizim

Bantlanmış muz benim için şaka değildi

Cattelan daha önce "Benim için Komedyen bir şaka değildi," diye açıklamıştı, "Bu samimi bir yorum ve değer verdiğimiz şeylere dair bir düşünceydi. Sanat fuarlarında hız ve iş hüküm sürüyor, bu yüzden bunu şöyle gördüm: Eğer bir fuarda olmak zorundaysam, başkalarının resimlerini satması gibi ben de bir muz satabilirdim. Sistemin içinde oynayabilirdim, ancak kendi kurallarımla." 

 

 1,5 milyon ABD doları değerinde 

Komedyen destanına katılan son etkinlik, Sotheby's New York şubesinde gerçekleşecek ve muhtemelen sanat koleksiyoncuları için oldukça ilgi çekici olacak olan yeni bir müzayede olacak, çünkü 1 milyon ila 1,5 milyon ABD doları değerinde bir tahmini var.   

Sotheby's New York

Sanat eseri 10 şehri dolaşacak ve ardından 8 ila 20 Kasım tarihleri ​​arasında The Now and Contemporary Evening Müzayedesi kapsamında açık artırmaya çıkarılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *