Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Ara
Damga Kültür Sanat Baksı Kültür Sanat Vakfı Contemporary İstanbul’da

Baksı Kültür Sanat Vakfı Contemporary İstanbul’da

Baksı Kültür Sanat Vakfı, Bayburtlu kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gücünü arttırmayı amaçladığı ‘Baksı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’ projesinin tanıtımı için Contemporary İstanbul’daki yerini aldı.

Okunma Süresi: 3 dk

Bu yıl 18'incisi düzenlenecek olan Contemporary İstanbul 26-27 Eylül'de ön izleme, 28 Eylül-1 Ekim'de genel ziyaret günlerinde Tersane İstanbul'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kurulduğundan bu yana, sayısız proje ve etkinlikle Türkiye’nin kültür, sanat ve eğitim hayatında önemli bir rol üstlenen Baksı Kültür Sanat Vakfı da sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda, Bayburtlu kadınların katkısını ve gücünü arttırmayı amaçladığı, Tabalıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ‘Baksı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’ projesinin tanıtımı için Contemporary İstanbul’da T8 – 02 numaralı stantta sanatseverleri ağırlayacak. 2024 yılında hayata geçirilecek projenin tanıtım ve finansman desteğini yürüten Baksı Kadın Eğitim Merkezi Girişim Kurulu Başkanı Rana Erkan Tabanca ve girişim kurulu üyeleri, Contemporary’de projenin detaylarını ziyaretçilerle paylaşacak.

“Kadın kültürün taşıyıcısı ve sahip çıkanıdır”

‘Baksı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’ni Contemporary İstanbul’da geniş bir ziyaretçi topluluğuna ve uluslararası kültür-sanat çevrelerine tanıtmak için heyecan duyduklarını belirten, Baksı Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Bugün kadim kültürden ne kaldıysa daha çok kadınlar onu korumuşlardır. Eğitim merkezinde her nesilden kadın bir arada daha güçlü ve daha verimli olabilecekleri imkanları kazanacak. Bu ortak ‘ev’ de kadınlar kendilerine doğrudan fayda sağlayacak üretimler yapabilecek, öğrenecek, öğretecek, gelişecek. Asıl önemlisi, sürekliliği olan bir altyapının ilk ve en önemli adımı atılmış olacak.

Kadının Anadolu’ya, çağdaş tasarıma, geleneksel zanaata, istihdama, sosyal ve kültürel yaşama etkili biçimde katılımını, kadınının hak ettiği toplumsal ve ekonomik gücü geri kazandıracak bu projenin hayata geçirilmesi için destek çağrısında bulunuyoruz. Bayburt’ta atılacak doğru bir adımla Anadolu kadınını güçlendirmeyi amaçlayan bu önemli girişim ile; ülkemizin kültür ve sanat hayatının gelişimi için tüm herkesi, iş birliğine, beraber düşünmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Ödüllü tasarım Contemporary’de olacak

Yörenin sağladığı kaynaklar, geleneğin yaşatılması ve kişisel potansiyelin geliştirilmesi, kadının sosyal ve ekonomik yaşamına artı değer kazandırmak hedefiyle geliştirilen, geniş yelpazeli bir programı bünyesinde barındıracak olan Baksı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yerel mimari değerlere saygı çerçevesinde, iklim ve coğrafi koşullar gözetilerek tasarlandı.

Proje tasarımı Architectural Review dergisi ile ortaklaşa düzenlenen mimari ödül programı MIPIM AR Future Awards 2017’de ‘Sivil ve Kamu Binası’ kategorisinde ödül aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *