Gazete kağıtları ile kaplanan salonda kokteylden sonra davetlilere küçük bir konuşma gerçekleştiren Aslı Bektaş, uyanış süreciyle ilgili daha öncesinde kendisinin çektiği ve kendini kırmızı boyayla boyadığı etkileyici bir performans videosu gösteriminden sonra davetlilere büyük bir tuvale kendilerinden bir şey çizmelerini istedi. Sonrasında "Şimdi öfkemizi burada geride bırakıyoruz." diyerek davetlilerden gazete kağıtlarını yırtmalarını istedi. O süreye kadar tabloları hiç görmemiş olan davetliler, gazete kağıtlarını yırttıktan sonra tablolarla karşılaştılar.
Tohumu haziran ayında attım
Tüm bu etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bektaş, eserleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sanatçı "Bugün burada 10 tane tabloyla, böyle bir enselasyonun içerisinde, davetlileri içine dahil ettiğim, kendi yaşadığım şeyleri onlara anlatamadığım ama hissettirebildiğim bir etkinlik ortaya koymak istedim. Tablolar sol taraftan başlanarak izlenildiğinde, videomdaki gibi, karanlıktan aydınlığa doğru gider, karanlık yavaş yavaş azalır ve azaldıkça suratım tabloya doğru döner ve en sonunda da başarmış bir insan görürsünüz. Tabloların tamamında kendi vücudumu kullandım. Bedenimi boyayıp tabloya kendimi yapıştırdım ve bunun sonunda 10 tabloluk eser ve bunu destekleyen böyle bir enselasyon ve böyle bir etkinlik ortaya çıktı. Videoyu Haziran 2019'da kaydettim fakat bu etkinlik 23 Ocak'ta gerçekleşti. Domatesin bile olgunlaşması için tohum atıldıktan sonra beklenmesi gerekir. Ben Haziran ayında bir tohum attım ve şimdi de meyvesini topluyorum." dedi.
Kırmızı geride bırakmayı anlatuyor
Serginin geneline bakıldığında kırmızı bir konsept kullanılmasına açıklık getiren Bektaş, "Kırmızı benim için geride bırakmayı anlatıyor. Bilirsiniz Hubble teleskobu evrenin genişlemesini yıldızların etrafındaki harenin kırmızıya dönüşmesi ile farketti. Ve en uzun dalga boyu olan renk kırmızı. Ben onu kullandım. Bu, hayatım ile ilgili yeniden doğuşu da temsil ediyor. Bu etkinlik süresince bana destek olan herkese minnettarım." dedi.
Okunma Süresi: 2 dk
Manavgat’ta 18 Yıl Sonra Kayıp Ayhan Ağgedik'in Cinayeti Çözüldü: Çocukları kayıp mezarını arıyor
#Yaşam / 22 Kasım 2024
Bakan Yumaklı: GAP Bölgesindeki Tarımsal Yatırımlar ve Gelecek Hedefleri Masaya Yatırıldı
#Ekonomi / 22 Kasım 2024
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
E
Eren bakır
4 yıl önce
Malesef sanatın geldigi durumu goruyoruz, gercek sanatcilara deger verilmedigini gormek cok uzucu
CEVAPLA
E
Eren bakır
4 yıl önce
Malesef sanatın geldigi durumu goruyoruz, gercek sanatcilara deger verilmedigini gormek cok uzucu
CEVAPLA
M
Mehmet Yılmaz
4 yıl önce
Size böyle düşündüren tam olarak nedir Eren bey? Ne anladınız siz bu haberden de bu yorumu yapıyorsunuz? Etkinlikte bizzat bulunmuş insanların yorumlarını dinlediniz mi de konuşuyorsunuz?
CEVAPLA
B
Buse Aksun
4 yıl önce
Bence çok hoş bir konsept olmuş. Emek verildiği belli. Çok tebrik ediyorum. Sanatın her alanına destek vermek laxım. Keşke böyle gençlerimiz çoğalsa...
CEVAPLA
G
GÖKHAN BEKTAŞ
4 yıl önce
İnsanların yaptığı işlere çamur atmak yerine tebrik etseydin sana da belki değer verilirdi, belli ki hayatında sanatı yalnızca atılan 2 çizgi olarak öğrenmişsin , tabi doğrusu sen kendi dünyanda sanat nedir bilmediğin için sanatın geldiği durumu göremiyorsun e haliyle bu yapılan işten de bir şey anlayamamışsın belki birazcık beynini zorlasaydın insanların ne zorlu şartlar altında bir şeyler yapmaya, kendi hayatlarını yoluna sokmaya çalıştıklarını anlardın ne yazık ki sende o ışığı göremiyorum , attığın çamur gibi ışığın da çabuk söner muhtemelen . Hayatında çok çok başarılar diliyorum umarım bir gün kendi dünyanda GERÇEK sanatçılara yer verebilirsin ,ama zaten bu dünya senin düşündüğün GERÇEK sanatçılara yer verilen bir dünya o yüzden kendini çok yorma :)
CEVAPLA