Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Kültür Sanat Angelina Jolie ve Haluk Bilginer'in rol aldığı Maria'dan yeni kareler

Angelina Jolie ve Haluk Bilginer'in rol aldığı Maria'dan yeni kareler

Angelina Jolie ile Haluk Bilginer'i bir araya getiren "Maria" filmi çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Yapım Oscar için güçlü bir aday gösterilirken filmden de yeni kareler gelmeye devam ediyor. Özellikle usta aktör Haluk Bilginer'in yapımda yer alıyor olması Türkleri gururlandırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Haluk Bilginer ile Angelina Jolie'nin rol aldığı Maria filminden yeni kareler geldi. Sinemaseverleri heycanladıran filmde başrolü Haluk Bilginer ile birlikte Angelina Jolie paylaşıyor. 

MARIA'nın KONUSU 

Maria Callas'ın 1970'lerde Paris'teki yaşamını ve yaşadığı derin yalnızlığı konu alıyor. Maria Yönetmenliğini Pablo Larraín'in yaptığı, senaryosunu Steven Knight'ın yazdığı, yapımcılığını Fremantle'ın üstlendiği filmin başrolünde Angelina Jolie, Aristotle Onassis rolünde Haluk Bilginer yer alıyor.

Opera sanatçısı Maria Callas hakkında biyografik drama türünde ki film izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Dram ve aşk bir arada

Dünyanın en büyük opera şarkıcısı Maria Callas'ın 1970'lerin Paris'indeki son günlerini anlatan filmde Angelina Jolie 'Maria' karakterini canlandırırken aşk yaşadığı gemiciler kralı 'Aristotle Onassis'i Haluk Bilginer canlandırıyor.

Filminde dikkat çekenler 

Filmdeki şarkı sahnelerinde Jolie'nin kendi sesi ve Callas'ın orijinal kayıtları harmanlandı. 

AwardsWatch'tan Sophia Ciminello, oyuncunun performansı için "Jolie, Maria Callas rolünde kesinlikle büyüleyici. Rolün içinde kaybolmuyor, kendini aşıyor" yorumunda bulundu. 

Next Best Picture'dan Ema Sasic ise "Maria filmi, Larraín'in üçlemesini tamamladığı mükemmel bir zirve niteliğinde" ifadelerini kullandı.

Entertainment Weekly'den Maureen Lee Lenker da "Jolie'nin her şeye sahip çıkan bir kadını tasvir etme yeteneği, performansını gerçekten etkileyici kılıyor" dedi.  

Jolie, 2009 yılında "The Changeling" filmiyle Oscar'a aday gösterildi ve 2000 yılında "Girl, Interrupted" filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 

Ne zaman izleyici ile buluşacak? 

"Maria" filmi, 27 Ekim 2024’te ABD’de sinema salonlarında vizyona girecek. Türkiye’de ise 11 Aralık 2024’te bir dijital platformda izleyiciyle buluşacak. Filmden yayınlanan kareler şimdiden sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı ve beklentiyi daha da artırdı​.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *