Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara

CHP tüzüğü için önerilerim var

YAYINLAMA:
CHP tüzüğü için önerilerim var

Bilindiği gibi CHP tüzük değişikliği için PM Genel Başkan’a yetki verdi ve Özgür Özel 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği için olağanüstü kongre yapılmasına karar verdi.

Bu karardan sonra bir takım partililer, acaba bu kongreye seçimli hale getirebilir mi şeklinde yorumlarla düşünmeye başladılar.

Özgür Özel gayet net bir şey söylüyor, “Yapılacak ilk seçimde ben Atatürk'ün kurduğu bu partiyi iktidar yapmazsam, ertesi gün yokum” diyor. Bundan daha açık ve net yüreklilik olabilir mi?

Peki, o zaman 101 yıllık partiyi bu zamana kadar iktidar yapamayanlar şimdi iyi düşünsünler bakalım. Bu partiyi önce ECEVİT genel seçimde birinci parti yaptı. Sonrasında transfer milletvekilleri ile hükümet oldu ama gayet iyi biliyoruz ki, iktidar olamadı.

Sonrasında CHP'de değişim rüzgârları esti. Bu rüzgârla beraber kurultaya gidildi. Değişimcilerin adayı Özgür Özel, Genel Başkan Kemal kılıçdaroğlu ile yarıştı ve birinci turda her ikisi de seçilecek oya ulaşamayınca ikinci tura gidildi.

İkinci tur seçimleri başlamadan önce Kılıçdaroğlu daha önceleri söylediği, “Ben partiyi güvenli limana götürürüm” sözünü yerine getirip, “İkinci tura gerek yok Genel Başkanımız Özgür Özel’dir” deyip elini kaldırmaya niyetli iken, etrafındaki kendini düşünen bazı kişiler buna izin vermediler ve ikinci tur oylamasına gidildi ve Özgür Özel Genel başkan oldu.

Yerel seçimde birinci parti

Yenilikçi ve değişimci Özel kurduğu yeni ekiple ve keşfettiği yeni belediye başkanı adayları ile eski başarılı belediye başkanlarını seçime sürerek yerel seçimlerde CHP’yi birinci parti yaptı.

Bundan sonra bütün mesele aldığı emanet oyları partide tutabilmek için çalışmalara başladı. Önce Atanamayan Öğretmenler Mitingi, sonrasında Geçinemeyen Emekliler Mitingi, Çay Mitingi, Buğday Mitingi, Fındık Mitingi yaparak bu mitinglerin muhtevasına uygun görüşlerini dile getirdi ve mitinglere katılanlar da coşkuyla cevap verdiler.

Bu mitinglerde vurguladığı önemli şey ise “Geçim yoksa Seçim var” sloganı oldu. Ayrıca yine iktidar olacağını ve hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi partisine oy vermeye davet etti. Buradaki en önemli vurgusu ise, “İstiklal marşımız söylenirken bayrağımız göndere çekilirken heyecanlanan, milli takımımız gol attığında, Filenin sultanları maç kazandığında ayağa kalkanlar bizim partimize oy vermelidir. Bizim partimizin temel unsuru budur” dedi.

Özgür Özel beraberinde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile Filenin Sultanlarının Paris Olimpiyatlarında Çin’i yenerek yarı finale kaldığı maçta bu coşku ve heyecanını da TRT bahsetmemesine rağmen gösterdiler.

Tüzük önerilerim

* Tüzükteki CHP Üyeleri ilçe, il, yönetimlerine, Belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri ile Milletvekilliklerine aday olabilirler maddesine; CHP Üyesi olup 70 yaşını geçmeyenler maddesini eklemelidir.

* 70 yaşını geçen üyeler için ise, CHP Danışma Kurulu Üyesi kimliği oluşturarak bu üyelerin belde, ilçe ve illerinde çalışmaları yöneticilere fikirlerini söylemeleri hatta belirli periyodik aralıklarla toplantılar yapmaları sağlanmalıdır.

* Kim nereye seçilecekse tüm üyelerin katılımıyla ön seçimle seçilmeleri sağlanmalıdır.

*Gençlik ve kadın kotaları laf olsun cinsinden dolgu maddesi olarak değil de seçilecek şekilde oluşturulmalı ve Genel Başkan Kontenjanı yüzde 5 olarak ve gerektiğinde kullanması sağlanmalıdır.

* Meclis üyelikleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Milletvekilleri, İlçe ve İl Başkanları en fazla üç dönem için seçilmeleri sağlanmalıdır.

*İlçe, İl ve Genel merkez yönetimleri oluşturulurken iki eksik üye ile seçime gidilmeli, Bu iki eksik üye sonradan seçilecek Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile tamamlanarak onlarında söz ve imza yetkilerine sahip olmaları sağlanmalıdır.

* CHP İktidar olduğunda Milletvekilliği sayısını düşüreceğini, Milletvekilliği bir meslek olmadığına göre seçilmiş kişiler görevleri süresince yüksek ücret almaları sağlanmalı, vekillik meslek olmadığına göre Milletvekilliği emeklilik hakkının kaldırılacağını tüzüğüne koymalıdır.

Benim nacizane önerilerim şimdilik bunlar. Dikkat edilirse şu andaki TBMM’de görevli olan vekillerimizin çoğunun devamsız olduğu görülmektedir. Bu durumda meclis tam randımanlı çalışmamakta ve devamsız vekiller seçmenine karşı sorumluluğunu yerine getirememektedir. O zaman Bir devre hatta iki yıl vekillik yapıp emeklilik hakkını almak ve sonrasında da yan gelip yatmak ortadan kaldırılmalıdır.

Böylece Milletvekilliği cazip olmaktan çıkar ve gerçek anlamda vatan ve milletine hizmet etmek isteyenlere de yer açılmış olur diye düşünüyorum.

Bu önerim bazılarının hoşuna gitmese de umarım dikkate alanlar da olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *