Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara

Cumhuriyet Anlatılmaz Yaşanır

YAYINLAMA:
Cumhuriyet Anlatılmaz Yaşanır

Birinci yüzyılını tamamlarken Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attığımız bugünlerde ,her daim saygı duyacağımız rahmetle anacağımız Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları bu vatanı bizlere emanet etti. Bir kadın olarak onurluyum gururluyum. Cumhuriyet ilan edilmeseydi bir kadın olarak bırakın eğitimimi tamamlamak, söz sahibi bile olamayacaktım.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Kurtuluş Savaşı stratejisinden ,Türkiye’nin bağımsızlık ve aydınlanma mücadelesine, Tıbbiyeli ruhuna , 1. ve 2. İnönü Muharebelerinin önemi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruzun ardından Sevr Antlaşması ,Mudanya Ateşkes Antlaşması, Lozan Antlaşması ve Montro Boğazlar Sözleşmesi ni doğruları ile bilmek, tarihimizi öğrenmek, Cumhuriyetin ilanının ne derece önemli olduğunu ,Atalarımızın bu vatanın her karış toprağı için ne kadar mücadele verdiğini, bizlerinde bu topraklara sahip çıkmamızın gerektiği, bize bizden başkasının dost olmayacağını bilmemiz gerektiğini, tarih sayfaları çok güzel anlatmakta.

Cumhuriyet anlatılmaz yaşanır. Türkiye Yüzyılına inşa edeceğimiz bugünlerde Atatürk’ü ağzını almak istemeyenler, kurumlara milli bayramlarda Atatürk’ün resmini asmaktan itina edenler bilsinler ki; Atatürk’ün vizyonu laik Cumhuriyet ve Türkiye’de akıl çağının başlamasıdır.Tarikatların kapatılmasından Cumhuriyet’inbaşta tarım inkılapları kapsamında buğday ve zeytin politikasının ne kadar önemli olduğunu geldiğimiz süreçte daha iyi anlamaktayız. Aslında ‘’Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık ‘’ fotoğrafının beynimize tabiri caizse kazınması gerekiyor.

Cumhuriyet anlatılmaz yaşanır. Neden mi? Kültür inkılabı kapsamında Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinin kuruluşu , halkevlerinin açılışı, Türk dilini kurtarma çabaları , Atatürk ün kaleme aldığı Geometri kitabı , sağlık politikalarında Refik Saydam’ın Cumhuriyetimize kazandırdıkları ve gencinden yaşlısına her yaştan vatandaşımızın okuması gereken NUTUK’un tarihsel değeri ve Cumhuriyetin ilmek ilmek Atatürk sayesinde işlenen dış politikada Türkiye Cumhuriyeti gerçeği ardından Milletler Cemiyeti’ne girişimiz kısacası her şey Cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyet sayesinde sanayi devrimleri yapılmış ,muhasır medeniyetler seviyesine çıkarılmıştır. Kurulan uçak fabrikasından Danimarka ya satılan Türk uçağının hikayesini bilirsek belki Cumhuriyeti daha iyi anlarız. Bitmiş bir imparatorluktan harabe bir ülkeden yeni bir vatan yaratılmış Cumhuriyetin kalesi fabrikalar açılmış üretime geçilmiş Türkiye Cumhuriyeti inşa edilmiştir.

Cumhuriyet sayesinde Atatürk Hatay ‘ı kurtarmak için son adımı atmış aynı zamanda dünyaya her daim barışı inşa etmeye çalışmıştır. İşte bu yüzden Atatürk’e minnet borcumuzu her daim ödememiz gerekmektedir. Tarih her daim bize ders alınacak ortamlar verir yeter ki ;bizler tarihimizden ders almayı bilelim. Atatürk’ün dediği gibi’’ benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. ‘’İşte bizler çocuğundan gencine yaşlısına kadar Cumhuriyete sahip çıkmamız gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; başta kadınlar olmak üzere halkına fırsat eşitliği kapılarını açan Cumhuriyetimizin kurucusu, inkılapların öncüsü büyük lider büyük asker Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘e saygımız minnetimiz sonsuza dek var olacaktır. Adını ağzına almak istemeyenler ,adını tarihten silmek isteyenler, resimlerinin asılmasına tahammül edemeyenler bilsinler ki ;bu 29 Ekim de daha gür, daha birlik beraberlikle söz veriyoruz ki; açtığı yolda ikinci yüzyılında da Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışacağız.10. yıl marşımızdaki gibi ‘’demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan ‘’diyeceğimiz, çağdaşlaşma yolunda yaptığı inkılaplarla ışığını her daim taşıyacağımız Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin nice yaşlarını günden güne artan coşkularla kutlamak yanlışları doğru yapmak dileğiyle. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *