Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bilim Akademi üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, uzun süredir hastanede kanser ile mücadele veriyordu. Keyman, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Fuat Keyman kimdir, neden hayatını kaybetti, kaç yaşında?
Fuat Keyman, 1959 yılında doğmuştur. Keyman eğitim hayatını 1981 yılında lisans, 1883 yılında ise ODTÜ'de tamamlamıştı.
Doktora eğitimi için Carleton Üniversitesi'nde yapan Fuat Keyman, 1994 yılından 2002 yılına kadar Bilkent Üniversitesi'nde ardından ise 2010 yılında Koç Üniversitesi'nde dersler vermiştir. Sabancı Üniversitesi Bilim Akademi üyesi olan Fuat Keyman aynı zamanda Uluslararası İlişkiler profesörüdür.
Fuat Keyman, İstanbul Politikalar Merkezi'nin yönetici görevini üstlenmiştir. Uzun süredir kanser tedavisi gören Keyman, 18 Ekim 2024 Cuma günü hayatını kaybetti.
Fuat Keyman, 1959 yılında doğmuştur. Eğitim hayatını 1981 yılında lisans, 1883 yılında ise ODTÜ'de tamamlamıştı.
Doktora eğitimi için Carleton Üniversitesi'nde giden Fuat Keyman, 1991 yılında Uluslararası İlişkiler ve Karşılaştırmalı Politika alanlarında tamamlamıştır.
1994 yılından 2002 yılına kadar Bilkent Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi ardından ise 2002 yılından 2010 yılına kadar Koç Üniversitesi'nde dersler vermiştir. Sabancı Üniversitesi Bilim Akademi üyesi olan Fuat Keyman aynı zamanda Uluslararası İlişkiler profesörüdür.
Fuat Keyman, İstanbul Politikalar Merkezi'nin yönetici görevini üstlenmiştir. Sabancı Üniversitesi'nin rektör yardımcılığı yapmaktaydı. Uzun süredir kanser tedavisi gören Keyman, 18 Ekim 2024 Cuma günü hayatını kaybetti.
Fuat Keyman'ın yazdığı makaleler nelerdir?
Symbiotic Antagonisms: Competing Nationalisms in Turkey (İç içe Çatışmalar: Türkiye'de Milliyetçilik)
Remaking Turkey: Globalization, Alternative Modernities, Democracy (Türkiye'nin Yeniden-İnşası: Küreselleşme, Alternatif Moderniteler, Demokrasi)
Turkish Politics in a Changing World (Değişen Dünyada Türk Siyaseti)
Citizenship in a Global World: European Questions and Turkish Experiences (Küreselleşen Dünyada Vatandaşlık: Avrupa Soruları, Türkiye Deneyimleri)
Globalization, State, Identity/Difference: Towards a Critical Social Theory of International Relations (Küreselleşme, Devlet, Kimlik/Farklılık)
Türkiye'nin İyi Yönetimi
Değişen Dünya, Dönüşen Türkiye
Türkiye Siyasi Tarihi ve Demokratikleşme (Osmanlı'dan İkibinli Yıllara Türkiye'nin Politik Tarihi)
Sekiz Kentin Hikâyesi - Türkiye'de Yeni Yerellik ve Yeni Orta Sınıflar