Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Kimdir? CHP MYK üyesi Devrim Barış Çelik kimdir, nereli, ne iş yapıyor?

CHP MYK üyesi Devrim Barış Çelik kimdir, nereli, ne iş yapıyor?

CHP’nin yeni açıklanan MYK listesinde yer bulan Devrim Barış Çelik’in kim olduğu merak konusu oluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Cansev Temuçin - Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyeleri belli oldu. Listede yer alarak CHP’nin A takımına girmeyi başaran isimler, vatandaşlar tarafından da merak ediliyor. O isimlerden biri de CHP MYK’da bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu üye olarak yer alan Devrim Barış Çelik oldu. Çelik ismi daha önce 14 Mayıs seçimleri sonrasında CHP’den istifa eden Onursal Adıgüzel’in yerine getirilen isim olarak duyulmuştu.

Devrim Barış Çelik kimdir?

14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, CHP’den İzmir 1. bölge 8. sıra adayı olan Devrim Barış Çelik, seçim sonuçlarına göre TBMM’ye girmeyi başaramadı. Aynı zamanda CHP PM üyesi olan Çelik, 1978 yılında dünyaya geldi.

Devrim Barış Çelik eğitim hayatı

İlköğretimini Aydın’da başlayıp İzmir’de tamamlayan Çelik, orta ve lise eğitimini de İzmir’de gördü. Lisan eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı.

Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Siyasal Davranış Bilim Dalı’nda yaptı. Halen bilim uzmanı olarak doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

Devrim Barış Çelik kariyeri

CHP’nin yeni Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Devrim Barış Çelik, üniversitelerde siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış alanlarında dersler verdi. Çeşitli, kamuoyu araştırma şirketlerinde çalıştı. Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim, seçim hukuku alanlarında çok sayıda makale ve araştırma raporu yazdı, danışmanlık yaptı.

Turizm, gıda, reklam, sağlık ve inşaat alanında faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği ile icra kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

​İzmir Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ARTVİN DER) yönetim kurulu başkanlığı ve Ege Karadenizliler Federasyonu (EKAF) başkanlar kurulu üyeliği, İzmir Beşiktaşlılar Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesidir.

Devrim Barış Çelik siyasi kariyeri

Devrim Barış Çelik siyasi kariyerine ise Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başladı. 24. ve 25. Dönemde CHP İzmir milletvekili aday adayı oldu. 2018 ve 2023 seçimlerinde CHP’den İzmir milletvekili adayı olarak gösterildi.

CHP’de mahalle, ilçe ve il delegelikleri yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37nci İzmir İl Kongresi’nde “Kurultay Delegesi”, 37nci Olağan Kurultayı'nda ise "Parti Meclisi Üyesi" seçildi. Halen, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi olarak "Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini yürütmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *