Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy: Bir CHP klasiği şaşırtmıyorlar!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy: Bir CHP klasiği şaşırtmıyorlar!

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bir CHP klasiği. Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar. Belediye Meclisinden oy birliğiyle geçen planı, İBB Meclisinde reddettiler." dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

İBB Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında gündeme gelen ve Zeytinburnu Meclisi’nden oy birliği ile geçen Merkezefendi Mahallesi'nde Kömür İşletmeleri’ne ait olan alanın yüzde 40’ını kat otoparkı, kapalı pazar yeri ve spor alanı yapılmak kaydı ile taşınmazın kalan yüzde 60’ına ticaret+konut alanında kalması için yapılan plan teklifi oy birliği ile reddedildi. Zeytinburnu Belediye Meclisi'nden CHP’li üyelerin de desteği ile oy birliği ile geçen teklife göre, Merkezefendi Mahallesi’nde bulunan Kömür İşletmelerine ait alanın yüzde 40’ı belediyeye terk edilecek, kalan yüzde 60’lık kısmı ise ticaret+konut alanı olarak imara açılacaktı.

Halk mağdur ediliyor

İBB Meclisi’nde konuşan Zeytinburnu ve İBB Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, bölgenin ihtiyaçları göze alınarak, belediyeden de kamulaştırma bedeli ödenmeden bölgenin ihtiyacına da karşılık vermek için belediyenin böyle bir yöntem bulduğunu ve ilgili kurumlada ilgili görüşmeler yaptığını söyledi. İlçe Meclisi’nden oy birliği ile geçen teklifin, İBB’nin İmar Komisyonu tarafından reddedildiğini belirten Kaynar, “Bölgenin otopark, spor alanı, pazar alanı ve karakol hakkı reddedilerek Zeytinburnu halkı ve özelde Merkezefendi halkı mağdur ediliyor. Komisyondan anlayış bekliyor, konuyu tekrar değerlendirmelerini, dosyayı geri çekmelerini, çekmeyeceklerse ilçe meclisinden oy birliği ile kabul edilen planın kabulünü teklif ediyorum” diyerek aykırı teklifte bulundu.

zeytinburnu-belediye-baskani-omer-arisoy.webp
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy

Tam tüccar mantığı!

İBB’nin İmar Komisyonu Başkanı CHP’li Sedat Özkan ise söz konusu durumun kamu hukuku açısından doğru olmadığını savunarak, “Eğer alan belediyeye ait olsaydı, bu hizmetleri yapmak için kendisine akar oluşturmak istiyor diyerek kabul edilebilirdi ancak zaten kamuya ait olan Kömür İşletmelerine ait alanı imara açmak olmaz. Bu bizim anlayışımıza göre doğru değil” diyerek yapılan işlemin tüccar mantığı olduğunu söyledi. Mevcut alanın da kamuya ait olduğunu yapılmak istenen hizmetlerin de kamu için olduğunu belirten Muhammet Kaynar da “Hem kamu kurumu hem de kamu yararlanacak. Her iki kurumda kamunun. Parselin üzerinde kalan yerin imar durumu çevresi gibi 5 kat. Bir artış söz konusu değil. Belediyenin ücretsiz hizmet yapması taktir edilmeli” dedi.

Yapılan oylama sonucu Kaynar’ın teklifi reddedildi.

Hiç şaşırtmıyorlar

AK Partili Muhammet Kaynar, teklifinin reddilmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Engelleme böyle yapılır adlı çalışma. Zeytinburnu Belediyemiz Merkezefendi Mahallesi'ne katlı otopark, kapalı pazar yeri, karakol ve spor tesisi yapmak istiyor. Zeytinburnu Meclisi'nden oy birliği ile geçen plan teklifi, İBB'de çoğunluğa sahip CHP'liler tarafından reddediliyor” ifadedlerini kullandı. Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise Kaynar'ın paylaşımını alıntılayarak, “Bir CHP klasiği. Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar. Zeytinburnu Belediye Meclisi'nden oy birliğiyle geçen planı, İBB Meclisi'nde reddettiler. Zeytinburnu’na karakol, pazar yeri, otopark yapmamızı engelliyorlar. Hiç şaşırtmıyorlar” tepkisini gösterdi.

ekran-resmi-2024-10-22-10-54-36.png
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *